REVOCARE KOVESI. Anunțul administrației prezidențiale. Iohannis, mutare-cheie

Mădălina Dobrovolschi a anunțat că președintele Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a șefei DNA. 

”Lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată sau blocată, trebuie să continue. Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Într-un stat de drept hotărârile CCR trebuie toate respectate, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea să nu se îndepărteze de la spiritul Constituției. Hotărârile CCR trebuie respectate și aplicate și de majoritatea politică. Prin decizia 358/2018, CCR a decis că președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Președintele României a semnat decretul de revocare al doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA,” a spus Mădălina Dobrovolschi.

Știrea inițială, publicată de DCNews, înainte de anunțul oficial: 

Decizia de revocare din funcție a șefei DNA a fost luată de președintele Klaus Iohannis pentru că se apropie termenul limită de 40 de zile, conform căruia președintele trebuie să aplice deciziile administrative. Se va invoca faptul că decizia vine în acest termen-limită de 40 de zile, astăzi împlinindu-se 34 de zile de la decizia Curții Constituționale care îl obligă pe președinte să o revoce din funcție pe șefa DNA.

Klaus Iohannis a decis de asemenea să nu facă personal anunțul revocării pentru ca această decizie să nu fie asociată cu imaginea sa. De aceea a preferat să apeleze la purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale.

Reamintim că pe data de 30 mai, Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis și între Guvern și președinte, ca urmare a respingerii de către șeful statului a cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Sursa: www.dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *