Roman: „Orban forţează o procedură care are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul”

„Ceea ce invocă domnu Orban este o decizie a CCR care se bate cap în cap cu alte două decizii despre care nu a mai pomenit. (…) Din punctul nostru de vedere, atât timp cât Birourile Permanente Reunite nu au avut cvorum, nu avem o moţiune, nu avem un calendar şi nu avem nimic. Orban forţează, pe baza unei interpretări din două pasaje ale unei decizii date de CCR, o procedură care are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul, în cheia jocurilor interne din PNL”, a declarat Florin Roman miercuri, la finalul unei şedinţe cu liderii PNL. 

Reacţia lui Roman vine după ce Ludovic Orban, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Anca Dragu, preşedinta Senatului, nu au mai aşteptat convocarea unui al cincilea Birou Permanent Reunit pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură şi au decis faptul că joi, de la ora 16.00 să fie plenul pentru citirea moţiunii de cenzură. 

Şefii celor două Camere au invocat o decize a Curţii Constituţionale în care este stipulat faptul că liderii celor două foruri nu au cum să ignore luarea la cunoştinţă a depunerii moţiunii de cenzură şi împiedicarea stabilirii unui calendar. Ulterior, conducerea PNL a decis faptul că parlamentarii liberali nu trebuie să participe la plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie. Ludovic Orban şi Anca Dragu convoacă plenul reunit pentru citirea moţiunii de cenzură

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *