România SE TOPEȘTE: Temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius

În weekend, vremea se menține călduroasă, în unele zone temperaturile urmând să atingă și chiar să depășească pragul canicular, potrivit ANM. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra duminică, atunci când izolat, se ating 38 grade Celsius în vestul și sudul Olteniei, potrivit Mediafax.

Vremea în acest weekend se menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, precizează  meterogolul de serviciu al ANM. Sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar pe suprafețe mici, va fi caniculă.

„Cer mai mult senin sâmbătă, exceptând orele amiezii și ale serii, când cu o probabilitate mai mare la deal și la munte, precum și în nord, înnorări temporare, însă doar izolat, posibile ploi de scurtă durată, slab și moderat vântul, maximele se vor încadra între 27 și 36 de grade Celsius, izolat posibil, 37 de grade în extremitatea sudică și vestică a Olteniei și minimele între 12 grade în estul Transilvaniei și 22-23 de grade în nordul litoralului și izolat în Dealurile de Vest”, spune reprezentantul ANM.

Sâmbătă, în București, vor fi în jur de 34 de grade Celsius, în timp ce duminică acestea vor înregistra valori în creștere, cu temperaturi în jur de 35-36 de grade, fără precipitații.

Pe litoral vremea se va menține, de asemenea, frumoasă, fiind multe intervale însorite fără ploi. „Vânt slab și moderat, cam 27 de grade, 28 în aer, în jur de 23- 24 grade apa mării”, precizează reprezentantul ANM.

Și la munte va fi vreme frumoasă în acest weekend, mici excepții fiind posibile doar în anumite zone. „Pe parcursul după-amiezelor și serilor vor fi înnorări temporare și doar cu totul izolat, cel mai probabil în partea de nord a Carpaților Orientali să-și facă apariția și ploile de scurtă durată”, a conchis meteorologul de serviciu.

Sursa:www.stiripsurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *