„România, te iubesc!” la MagiCamp, locul în care copiii cu probleme oncologice uită de suferință

Magia binelui există! O vedem duminică seară la “România, te iubesc!” – atunci când vom pătrunde în universul MagiCamp – o tabără în care ajung copiii cu probleme oncologice, un loc special gândit pentru ei.

Acolo, cei mici uită de boli, suferinţă, tratamente și îşi recâştigă copilăria pe care au pierdut-o prin spitale, luni şi ani la rând. Acum MagiCamp cuprinde mai multe proiecte în care oamenii aflaţi în suferinţa primesc ajutor.

Aşa arată şi sună copilăria! O copilărie pe care aceşti copii au pierdut-o din cauza unor boli cu nume complicate care i-au ţintuit prin spitale, luni şi ani la rând. Acum şi aici o recâştigă şi se bucură din plin de ea. Duminică, la „România, te iubesc!” pătrundem în MagiCamp – o tabăra gândită pentru copiii cu probleme oncologice. Sloganul locului e “joacă la greu” şi după cum bine se vede chiar aşa se întâmplă. În spitalele noastre, pentru ei, există tratamente cu chimicale pentru boală, dar prea puţină grijă pentru sufletele şi minţile lor. Ori, asta în lupta lor pentru viaţă, contează enorm.

Alin: „Nu putem să ne jucăm, dacă e doctora de gardă nu se poate. Pentru că ne ceartă. Nu s-aude nici musca. Nu îmi place la spital.”

În Magicamp, toată aceste probleme sunt date uitării. Joaca şi distracţia sunt la putere.

Simona: „În această săptămână uiţi de absolut toate, toate problemele. Nu mai ai nimic în minte legat de spital sau aşa…e nu ştiu…e magic. E chiar magic, activităţile, voluntarii, oamenii, sufletul lor. Absolut tot ce e aici e minunat şi magic.”

Duminică, vorbim şi despre alte proiecte pe care Magicamp le are – MagicHome, case pentru părinţii copiilor bolnavi.

Acum sunt 14 case MagicHome în ţară şi străinătate în care cei care probleme se pot caza şi mânca gratis.

„E mai mult ca acasă. Vreau să vă spun. Să ai unde să stai să te odihneşti, să mânaci să găteşti şi să nu paltesti nuimic…deci oameni ăştia, echipa asta, ceva incredibil. Foarte mult ne au ajutat..nu numai pe noi.”

MagicHome-ul pentru care peste 100.000 de români au donat bani acum doi ani, e gata. Cum arată când se deschide aflaţi duminică.

MagicHelp este o aplicaţie pe care asociaţia a lansat-o de curând. Restaurante şi hoteluri îşi oferă gratis serviciile iar de pe aplicaţie beneficiarii pot să le găsească.

Iar MagicBox este un program prin care familiile cu probleme primesc în fiecare lună ajutor.

Florența Ilie: „Lunar avem 260 de pachete, ne ducem spre 300-350 de familii până la sfârșitul anului. Mai primesc şi rechizite, haine, produse de bucătărie, elctrocasnice. Lemne de foc. Tot ce au ei nevoie ca şi cerinţa.”

Până acum, prin Magicamp au trecut peste 800 de copii. Care este secretul acestui loc, cum sunt ajutaţi copii dar şi cum, fiecare dintre noi poate să ajute, aflaţi duminică, la „România, te iubesc!”

sursa :stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *