Rusia vrea să-l ajute pe Donald Trump după ce s-a aflat că are Covid. Ce ofertă i-au făcut

După ce a participat la o dezbatere prezidențială controversată cu contracandidatul său la președenție, Donald Trump a anunțat oficial că a fost depistat cu Covid-19. Acum însă, a venit și un anunț din partea rușilor, care i-au făcut o ofertă președintelui pentru a-l scăpa de virus cu noul lor vaccin. Ce au spus oficialii ruși?

Rusia se oferă să îl scape pe Donald Trump de coronavirus

După cum s-a aflat recent, atât Donald Trump, cât și soția sa, Melania Trump, au fost diagnosticați cu coronavirus. Deoarece se află la vârsta de 74 de ani, virusul îi poate fi fatal președintelui SUA. Așadar, rușii sunt dispuși să îl vindece. Șeful Instritutului Gamaleya, cel care a dezvoltat și vaccinul anti-Covid, Sputnik-V, a transmis un mesaj în care susține că îl poate ajuta să scape cu bine de noul virus.

„Dacă îşi vor întoarce oficial faţa către autorităţile din Rusia, îi vom putea ajuta”, a spus Alexander Gintsburg, potrivit Mediafax.

Până în prezent însă, Donald Trump nu a venit cu nici un răspuns oficial cu privire la oferta făcută de ruși.

Rusia vrea să-l ajute pe Donald Trump după ce s-a aflat că are Covid. Ce ofertă i-au făcut

Rusia vrea să-l ajute pe Donald Trump după ce s-a aflat că are Covid. Ce ofertă i-au făcut

Vaccinul rușilor se află în faza a treia de testare

Descoperirea unui antidot împotriva noului tip de virus a fost o adevărată cursă. Dar până în prezent nu există un vaccin care să fi primit aprobarea totală. Vaccinul rușilor se află în faza a treia de testare, asta datorită intervențiilor lui Vladimir Putin. Acesta a primit aprobarea de a fi testat pe 80 de persoane, majoritatea fiind personal militar.

Până la finalul lunii octombrie, va fi publicat și un raport parțial despre cum au decurs lucrurile în faza a treia de testare. Amintim faptul că vaccinul a primit numele primului satelit care a ajuns în spațiu în anul 1957, ”Sputnik-V”.

De asemenea, Rusia nu este singura țară care dezvoltă un vaccin anti-Covid atât de repede. Alte cinci vaccinuri se află în faza a treia de testare și au primit aprobarea de a fi folosite limitat, majoritatea fiind de la instituții din China.

„În ciuda faptului că timpul a fost destul de scurt, ne-am asigurat că respectăm toate procedurile de siguranţă. Vreau să subliniez că testele pentru vaccin au loc în mai multe centre, în special în Rusia. Noi avem un grup de 100 de voluntari”, a spus Dmitry Pinevich, ministrul Sănătății din Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *