S-a terminat cu petrecerile SRI, de la K2 și T14. Kovesi, la judecata CSM pentru decapările DNA

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat, ieri, în fața Secției pentru procurori a CSM, pe rolul căreia a avut două acțiuni disciplinare deschise în urma unor rapoarte ale Inspecției Judiciare (IJ).
Una dintre ele, cea legată de înregistrările în care Kovesi vorbea despre „decapări”, va fi soluționată pe data de 24 iunie. Legat de această acțiune disciplinară, IJ a reținut că Laura Codruța Kovesi „a folosit față de colegii procurori un ton superior și agresiv”, cu referire la înregistrări apărute în spațiul public în 2017 în care fosta șefă a DNA îi cerea unui procuror din subordine, Jean Uncheșelu, „să decapeze instituțional” în ancheta „cu casele” până ajunge la „domnu’ premier”. Oficial, DNA a susținut atunci că înregistrarea este formată din „juxtapuneri de cuvinte”. Imediat după acest scandal, Kovesi l-a revocat din funcție pe Doru Țuluș, fostul şef al Secţiei a II-a din DNA, deoarece pe el îl suspecta că a dat presei respectiva înregistrare. Țuluș a contestat revocarea în instanță și a câștigat. Ieri, atât Kovesi cât și Țuluș au ajuns la sediul CSM cu puțin timp înainte de ora 10:00, ambii fiind audiați în spatele ușilor închise.
Tot ieri a apărut informația că fosta șefă a DNA era singurul magistrat prezent la petrecerile private ale SRI, organizate la vilele de protocol K2 sau T14. Este vorba despre o declarație, prezentată de Antena 3, a fostului vicepremier Vasile Dâncu, pe care acesta a dat-o în fața procurorilor Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. „Am cunoscut-o pe doamna procuror Kovesi Laura Codruța ca urmare a prezenței mele la diverse festivități, mai mult sau mai puțin oficiale sau private, organizate de Serviciul Român de Informații. (…)
În situația organizării unor întâlniri private, doamna Kovesi Laura Codruța era singurul magistrat prezent, iar aceasta situație se datora apropierii pe care dumneaei o avea, în special față de domnul Florian Coldea, ca reprezentat al SRI”, a susținut fostul vicepremier Vasile Dâncu.
Sursa:www.evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *