Șase suspecți reținuți după bătaia violentă din Piața Constituției. Unul fusese eliberat recent

A fost o noapte albă, cu audieri maraton la Poliția Capitalei, în cazul clanurilor implicate în confruntarea violentă, de săptămâna trecută, din Piața Constituției.

Un bărbat a murit atunci, iar anchetatorii au reținut șase indivizi. Printre acuzațiile care îi vizează se numără și cea de omor.

Unul dintre cei bănuiți că ar fi luat parte la răfuială fusese eliberat din închisoare mai devreme în baza recursului compensatoriu.

Zeci de indivizi bănuiţi că au luat parte la răfuială de săptămâna trecută din Piaţa Constituţiei, în urma căreia un bărbat de 40 de ani a murit, au ajuns la audieri. După mai bine de 15 ore în care au dat declaraţii, unii dintre ei au fost încătuşaţi. Printre acuzaţiile care îi vizează sunt cea de omor şi instigare la omor.

Bărbaţii reţinuţi au fost urcaţi în duba poliţiei şi duşi în arest, iar sâmbătă vor ajunge în fața magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

În timp ce suspecţii dădeau declaraţii, în fața sediului Poliţiei Capitalei s-au adunat rudele indivizilor, care au aşteptat decizia anchetatorilor.

Codruţ Popoiu, procuror şef la Parchetul Capitalei: ”În urma audierilor şi a întregului material probator, au fost reţinuţi 6 suspecţi, acuzaţiile sunt de omor, încăierare şi tulbularea ordinii şi liniştii publice. Dosarul încă nu este finalizat, vor mai fi audieri şi în zilele următoare.”

Marian Mihoci, Şeful secţiei omoruri: “Atât cercetarea la faţa locului cât şi investigaţiile care au urmat au fost dificile. Au fost audiate un număr impresionant de persoane, aproximativ de 60 de persoane, care au putut furniza anumite informaţii despre faptă.”

Startul audierilor s-a dat după ce vineri dimineaţă trupe speciale şi poliţişti criminalişti s-au încolonat pe Şoseaua Petricani din Bucureşti. Locul vizat de anchetatori a fost cartierul Tei, unde aveau informaţii că se ascund cei care au participat la scandalul din 29 septembrie.

Zeci de case au fost percheziționate de procurori. Pentru că suspecţii sunt consideraţi periculoşi, agenţii au purtat şi veste anti-înjunghiere.

Vecin: “E mafie curată, câte 50, 60 de inşi în stradă. Nu poţi să treci. Aici dacă spui o vorbă, a doua zi vine şi îţi dă foc la casă.”

Din casele suspecţilor, poliţiştii au ridicat mai multe arme albe, bâte şi cuţite, care ar fi putut fi folosite în confruntare. Motivul încăierării ar fi fost o tânără obligată să se prostitueze de cele două grupări care s-au bătut – una din Giurgiu, cealaltă din Capitală.

Printre suspecţi se numără şi un bărbat eliberat recent din închisoare, prin legea recursului compensatoriu. Acesta ar fi ajuns în spatele gratiilor pentru omor, după o altă răfuială petrecută în urmă cu 11 ani în cartierul Tei.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *