Savaliuc îl face praf pe Procurorul general: „E finalul, va ieși urât -iată ce a făcut…”

„Când au văzut că a început scandalul protocoalelor, Augustin Lazăr și Eduard Hellvig s-au gândit „Cum să ieșim din asta? Nu le spunem la fraieri…”

 Cunoscutul jurnalist Răzvan Savaliuc s-a manifestat extrem de dur la adresa procurorului general Augustin Lazăr imediat după publicarea celui de-al doilea protocol între Ministerul Public și SRI.

După ce la finele săptămânii trecute ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat începerea unei evaluări a procurorului general, în presă au fost exprimate opinii conform cărora Lazăr va fi revocat după acest control.

„Cu certitudine este finalul carierei sale de procuror general!”, a răspuns ferm Răzvan Savaliuc la întrebarea care i-a fost pusă pe această temă, „Ținând cont de fariseismul și de duplicitatea care au ieșit la iveală”

Savaliuc îl acuză pe Lazăr că a semnat un protocol secret, după ce „se văita la începutul anului” — „cum se poate așa ceva, să fie procurorii parteneri cu ofițerii SRI”, amintește jurnalistul declarațiile procurorului general.

„Când au văzut că a început scandalul („protocoalelor”, n.n.), Augustin Lazăr și Eduard Hellvig s-au gândit „Cum să ieșim din asta?”, spune Savaliuc, care reconstituie tactica aplicată de cei doi: „Îl abrogăm pe ăsta — nu le spunem la fraieri că mai există altul”.

De altfel, spune jurnalistul, „în comunicatul din 15 sept 2016 — dezinformează că nu a existat decât un singur protocol”.

În acest context, consideră Savaliuc, Augustin Lazăr „va ieși urât din scenă”. Savaliuc a atras atenția că azi a publicat un denunț împotriva SRI și a lui Augustin Lazăr, „aștept să își facă datoria”, spune jurnalistul, cu referire la nou înființatul mecanism de inspecție de la ministerul Justiției.

„Sper să fie revocat din funcție, se va face o evaluare din care va reieși că, în primul rând, a fost necinstit — un asemenea om e un pericol la siguranța națională”, a conchis Răzvan Savaliuc, într-o dezbatere la Antena 3.

Sursa: ro.sputnik.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *