Se închid restaurantele în București? DSP este decis. Când și cum se poate întâmpla asta
Veste proastă pentru români! DSP poate închide oricând restaurantele și localurile din Capitală. Decizia finală aparține Comitetului de Situații de Urgență. Când și cum se poate întâmpla asta.
Din 6 octombrie se închid restaurantele în Iași
Au fost luate măsuri de ultimă oră, în contextul pandemiei de coronavirus. Restaurantele se vor închide. Mai multe activități deja au fost suspendate.
De mâine, 6 octombrie, se închid localurile, din Iași, care își desfățoară activitatea în spații închise. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Au fost interzise și concertele, arată ZiaruldeIași. Aceleași măsuri urmează să fie luate și în Capitală.

Se închid restaurantele în București? DSP este decis. Când și cum se poate întâmpla asta
Potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iași, în perioada 6 – 12 octombrie se suspendă “activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iaşi şi din comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului”.
Tot în şedinţa de luni a CJSU Iaşi s-a decis că este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, scrie Agerpres.

Se închid restaurantele în București? DSP este decis. Când și cum se poate întâmpla asta
Se închid restaurantele și în București
Ceea ce premierul Ludovic Orban spunea, în urmă cu câteva zile, se pare că se va adeveri. Direcția de Sănătate Publică din București a insistat și a trimis cerei către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență de a închide restaurantele din Capitală.
Motivul care a dus la această decizie este numărul crescător al cazurile de infectări cu COVID-19 din București, care a ajuns la 1,5 la mia de locuitori. Oficialii sunt alarmați și cer sistarea mersului la restaurant. De asemenea, tot Comitetul pentru Situații de Urgență este cel care decide dacă vor fi anulate întrunirile cu mai mult de 50 de participanți.
Cluj, al treilea județ unde devine obligatorie purtarea măștii în zona școlilor
Potrivit Prefecturii Cluj, începând de miercuri de la ora 7:00 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Nerespectarea obligației de a purta masca în zonele stabilite se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 lei.
Măsura a fost luată luni după-amiază, deoarece a crescut numărul de cazuri de COVID-19 în școlile din județul Cluj, Galați și Botoșani.