Secretul pentru niște frigănele perfecte. Rețeta simplă pentru un desert gustos

Ai chef de ceva bun și nu vrei să muncești prea tare? Încearcă această rețetă simplă de frigănele, ca la mama acasă.

Rețetă simplă de frigănele. Ingrediente

Cine nu a mâncat în copilărie frigănele cu lapte și ou, prăjite dimineața la micul dejun de o bunică iubitoare? Multe femei le mai pregătesc și azi copiilor acest desert simplu și delicios. Iată și o altă rețetă pentru frigănele să le faci mai apetisante și mai pufoase! Ai nevoie doar de:

  • felii de pâine
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 ou
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 plic zahăr pudră
  • 1 plic scorțișoară
  • ulei

Vezi și Plăcintă cu mere. Trucul folosit de chef Florin Dumitrescu pentru un desert absolut delicios

Rețetă simplă de frigănele. Mod de preparare

Pentru început, folosește formele de fursecuri și pâine feliată moale, care poate fi ușor decupată. Formele de inimioare, steluțe sau ursuleți vor fi, întotdeauna, mai apetisante pentru cei mici. Poți folosi orice formă îți face cu ochiul mai tare. Noi am ales-o pe cea cu inimi, de data aceasta.

Apoi, într-un bol de plastic sau sticlă, sparge un ou. Apoi, adaugă praful vanilinat și două sau trei linguri de smântănă. Crema va face pâinea mai pufoasă.

Secretul pentru niște frigănele perfecte. Rețeta simplă pentru un desert gustos

Secretul pentru niște frigănele perfecte. Rețeta simplă pentru un desert gustos

Smântâna se amestecă bine cu oul bătut. Mai departe, unge o tigaie cu ulei și pune-o pe foc. Pâinea feliată, în formă de inimioare, se dă prin ou și prin smântână, iar apoi se pune la prăjit, în tigaia deja încinsă. Ai grijă să întorci frigănelele repede, de pe o parte pe alta, ca să nu se ardă.

După ce le scoți de pe foc, pui frigănelele peste un șervețel pe o farfurie, ca să absoarbă excesul de ulei. În final, pudrează scorțișoară și zahăr peste ele. Rețeta este gata, iar frigănelele tale sunt gata de servit! Poftă bună!

Vezi și Rețetă cu pere caramelizate, cel mai bun desert al toamnei. Care este ingredientul secret care le va face irezistibile

Cum să decorezi frigănelele

Deși rețeta clasică presupun să facem frigănelele cu lapte și ou, acum, datorită smântânei adăugate în rețetă, frigănelele ies mai pufoase, iar scorțișoara le dă un gust dulce și aparte.

Secretul pentru niște frigănele perfecte. Rețeta simplă pentru un desert gustos

Secretul pentru niște frigănele perfecte. Rețeta simplă pentru un desert gustos

Dacă ai prichindei pretențioși pe acasă, care nu mănâncă orice, îți dăm noi câteva idei cum să ornezi frumos frigănelele, ca să-i păcălești pe cei mici să le guste.

În primul rând, copiii adoră ciocolata. Ia o ciocolat, taie-o în bucățele și mărunțește-o pe răzătoare. Pudrează praful pe frigănele și gata! O altă idee ar fi să topești ciocolata, două-trei minute pe foc, și apoi să torni peste frigănele.

Un alt truc care nu dă greș niciodată este să torni frișcă lichidă, fructe de pădure sau caramel peste frigănele. Garantăm că se vor mânca în câteva minute și apoi te vor ruga să mai faci încă o rundă.

Vezi și Rețetă pentru dulceața de struguri. Este ideală în sezonul rece, atât ca desert cât și la prăjituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *