Senatoarea Șoșoacă anunță că sesizeză inclusiv CNCD în scandalul măștii în Parlament

Senatoarea Diana Şoşoacă a reacţionat după ce preşedintele Senatului a anunţat că a solicitat verificarea măştilor purtate de parlamentarii AUR.

Diana Șoșoacă

Într-o emisiune la România TV, în a doua zi de Crăciun, senatoarea AUR Diana Şoşoacă a comentat mai multe aspecte referitoare la scandalul din jurul adeverinţei DSP pe care o deţine şi a măştilor pe care parlamentarii partidului din care face parte le poartă.

„DSP-ul nu a spus că adeverinţa mea este neconformă, DSP a spus că nu se poate pronunţa asupra conformităţii adeverinţei mele, ci numai un medic de medicina muncii. Însă, în Senatul României nu există medic de medicina muncii pentru că noi nu suntem angajaţi, noi suntem demnitari. Deci acea adeverinţă e valabilă, până când nu o anulează o instanţă acea adeverinţă este valabilă”, a spus Şoşoacă, citată de Libertatea.

Senatoarea AUR declară că a purtat masca de plastic transparent pentru colegii ei. „Eu am purtat acea mască pentru ca ceilalți colegi ai mei, cărora le este frică, să nu cumva să se considere prejudiciați în ceea ce privește sănătatea de așa-zisele picături flugger”, a spus avocata.

În privința verificării acestei măști, așa cum a declarat șefa Senatului Anca Dragu în urmă cu două zile, Șoșoacă a spus că a aflat din presă acest lucru. „Doamna Dragu nu este în niciun conflict cu mine și nici eu cu dânsa. Iar dv., presa, exagerați foarte mult și puneți paie pe foc, ceea ce nu ar trebui să faceți. Nu a sesizat nicio poliție, pentru că poliția nu are ce să caute, nu are competență”, i-a spus Șoșoacă prezentatoarei TV.

„Au solicitat ca toate măștile echipei AUR să fie verificare pentru conformitate, însă nouă nu ni s-a adus la cunoștință, noi am aflat din presă. De ce a făcut acest lucru? Pentru că eu în Comisia de verificare a mandatelor am invocat faptul că atâta timp eu sunt supusă unei forme de discriminare, voi sesiza inclusiv Consiliul pentru Combaterea Discriminării, am formulat deja plângere penală și plângere pe GDPR, pentru că eu am solicitat să se verifice conformitatea tuturor măștilor din Parlamentul României, pentru că nu faci numai pentru unul, faci pentru toți, mai ales în condițiile în care ANPC a menționat că peste 93% din măștile din România sunt neconforme. Și am solicitat să mi se aducă la cunoștință toate studiile în care se atestă că masca te ferește de SARS-CoV-2”, a precizat senatoarea AUR, scrie stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *