Senator PSD: ‘Medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor în persoană’

Senatorul PSD Florian Bodog a solicitat, luni, Guvernului să adopte, de urgenţă, o hotărâre pentru ca medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor în persoană, potrivit Agerpres.

„Cer Guvernului PNL să adopte de urgenţă o hotărâre pentru modificarea contractului cadru, astfel încât medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor în persoană! În această perioadă de criză gravă în domeniul Sănătăţii, aduc aminte Guvernului PNL că este obligat să ia măsuri reale pentru a-i proteja în primul rând pe cei care se află în prima linie a luptei împotriva virusului ucigaş. Mă refer la personalul medical şi, desigur, la medicii de familie, cu care autorităţile statului ne recomandă să luăm legătura în caz de nevoie şi înainte de orice”, a declarat Bodog, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de PSD.

Senatorul PSD a atras atenţia că „părinţii şi bunicii, persoanele în vârstă, vulnerabile, sau bolnavii cronici au nevoie de ajutor şi de protecţie acum”.

„Dacă îi vor obliga mai departe pe bolnavii cronici sau pe cei în vârstă să meargă la medicul de familie, îi vor expune la riscuri inutile atât pe ei, cât şi pe medici. Luaţi măsuri reale, acum, domnule Orban”, a menţionat Bodog.

sursa:dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *