Sentinţă finală în Gala Bute. ÎCCJ decide astăzi dacă Elena Udrea va fi condamnată

Judecătorii instanţei supreme vor anunţa astăzi decizia definitive în dosarul Gala Bute, cauză în care este judecată Elena Udrea. Fostul ministru aşteaptă decizia în Costa Rica, acolo unde a anunţat că va rămâne dacă sentinţa va fi de condamnare, considerându-se nevinovată, după cum a precizat în repetate rânduri.

În primă instanţă, Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare.

La ultimul termen din dosarul Gala Bute, procurorul de caz a cerut instanţei pedepse majorate şi condamnare cu executare pentru cei care au primit pedepse cu suspendare pe fond.

Avocatul fostului ministru a solicitat eliminarea probelor obţinute cu ajutorul SRI, menţionând că acestea sunt nelegale, şi rejudecarea dosarului.

În acest dosar, în primă instanţă, alături de Elena Udrea, a fost condamnat la un an şi şase luni cu suspendare şi Stefan Lungu, fostul său consilier, precum şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, la trei ani de închisoare cu suspendare.  Ffostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a primit patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Tudor Breazu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, iar Dragoş Botoroagă doi ani şi şase luni  cu suspendare.

De asemenea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat  la cinci ani de închisoare.

Singurul achitat în dosar a fost Ion Ariton, fost ministru al Economiei, fiind găsit nevinovat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *