Separeuri pe stadioane. Manchester United va încerca să introducă separatoare între scaune

Clubul de fotbal englez Manchester United a primit acordul să testeze scaune cu separatoare pentru unii fani, înainte ca publicul să revină pe stadioane, pe măsură ce restricțiile anti-COVID-19 se relaxează, transmite Sky News.

Clubul va instala 1.500 de scaune cu bariere între el, într-o parte a stadionului, pentru a oferi posibilitatea unei secțiuni mai mici de fani să poată sta jos sau în picioare, în timp ce se uită la meciuri.

Măsura va fi testată în colțul din nord-estul stadionului Old Trafford, pentru a asigura că fanii din secțiunile adiacente nu vor avea vederea obstrucționată de cei care aleg să stea în picioare.

Clubul speră să instaleze noul model de scaune pentru suporteri înainte ca mulțimile să fie primite din nou pe arenele sportive, odată cu relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Directorul de management al clubului, Richard Arnold, a spus: “Ar trebui spus, din capul locului, că prioritatea noastră absolută este să-i menținem pe oamenii noștri în siguranță față de pandemia de COVID-19”.

“Poate părea ciudat să vorbim despre planurile de stadion la vremea asta, însă fotbalul și fanii noștri se vor întoarce când va fi destul de sigur, iar pregătirile noastre pentru acel moment trebuie să continue pe fundal.

Credința noastră este că introducerea locurilor cu separatoare va mări siguranța spectatorilor în zonele stadionului unde, precum și la alte cluburi, am văzut exemple de oameni care stau mereu în picioare.

Dacă încercarea are succes, am putea lua în considerare implementarea extinsă a scaunelor cu separatoare în alte părți ale stadionului”, a explicat acesta.

Wolverhampton Wanderers FC, echipă din prima ligă engleză, deja au scaune cu bariere de siguranță în stadionul lor.

Dezastrul de la Hillsborough din 1989, în care 96 de fani ai lui Liverpool și-au pierdut viețile în timpul unei semi-finale din Cupa Angliei, a determinat o schimbare cuprinzătoare a siguranței din stadioanele de fotbal și a dus la folosirea exclusivă a scaunelor.

Însă în anii recenți, un număr tot mai mare de fani ai cluburilor britanice au adus în discuție succesul scaunelor cu separatoare folosite în alte ligi, notabilă fiind Bundesliga din Germania, ca motiv să fie regândită folosirea locurilor mai sigure. Acesta este și un argument pentru crearea unei atmosfere mai plăcute pe stadioane.

Consiliul Trafford a aprobat testul pe Old Trafford, după ce clubul și grupuri de suporteri au lucrat împreună la plan.

Manchester United Supporters Trust a declarat: “Suntem încântați că clubul a dat undă verde să meargă mai departe cu testarea locurilor cu separatoare pe Old Trafford”.

Sezonul de Premier League este momentan suspendat pe timpul măsurilor de carantină.

Potrivit Sky News, sezonul de fotbal englez s-ar putea relua în câteva săptămâni, meciurile urmând să fie jucate în spatele ușilor închise.

Redactor: Alexandru Costea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *