Sezonul anvelopelor de iarnă a început oficial. Anunțul făcut de Poliția Română

Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării, iar șoferii sunt nevoiți să treacă la anvelopele de iarnă, pentru a nu risca amenzi.

În cazul în care șoferii circulă fără anvelope de iarnă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei, riscă amenzi de până la 2.900 de lei, a anunțat Poliția Română prin intermediul unui comunicat.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, se menționează în comunicat.

De asemenea, autoritățile au publicat și un „ghid despre anvelopele de iarnă”, pentru a-i ajuta pe șoferi să facă alegerea corectă.

„Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, au anunțat autoritățile.

Amenda pe care șoferii o vor primi dacă nu respectă regulile privind anvelopele de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei).

Polițiștii vor reține și certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Sursa: Politia Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *