Sfaturi esențiale pentru iarnă. Cum se trec geamurile în „regim de iarnă”, pentru a evita pătrunderea frigului în casă

Iarna se apropie și specialiștii trag semnale de atenționare, în acest sens. Pe lângă faptul că trebuie să bem multe lichide, să purtăm haine călduroase și să ne protejăm imunitatea, iată câteva sfaturi esențiale pentru sezonul rece.

Cum fixezi geamurile, ca să nu intre frigul în casă iarna

Prieteni, ne apropiem vertiginos de jumătatea toamnei și asta înseamnă un singur lucru: se apropie iarna. Da, iarna vine, cu pași rapizi, și nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne pregătim pentru sezonul rece.

Pe lângă faptul că trebuie să ne protejăm de viruși, să bem multe lichide și să purtăm haine groase, trebuie să păstrăm căldura din casele noastre. Ferestrele trebuie sigilate, pe timpul iernii, sau măcar să fie foarte bine izolate încă de acum, înainte să vină gerul.

Cum evităm ca frigul să intre pe sub geam? Ei bine, cei de la retete-usoare.info au sosit cu soluția salvatoare!

Sfaturi esențiale pentru iarnă. Cum se trec geamurile în „regim de iarnă”, pentru a evita pătrunderea frigului în casă. Sursa foto - Retete Usoare

Sfaturi esențiale pentru iarnă. Cum se trec geamurile în „regim de iarnă”, pentru a evita pătrunderea frigului în casă. Sursa foto – Retete Usoare

Secretul este să răsuciți balamalele ferestrei, cu o cheie imbus. Dar „funcția” respectivă nu a fost niciodată gândită de inventatori și producători ca un oarecare regim special. Fiecare geam trebuie să fie reglat individual, pentru ca pe de o parte să nu permită pătrunderea aerului, iar pe de altă parte să se deschidă ușor.

Cum răsucești, corect, balamalele de la fereastră

Adevărata problemă constă în faptul că majoritatea instalatorilor „nu-și bat capul” cu reglările și pur și simplu lasă geamurile în poziția „neutră”. Pe fereastră se găsesc toate balamalele cu marcaje caracteristice pe margini. Răsucește fiecare balama la nivelul marcajului până intră în garnitura de cauciuc.

Dacă faci asta, atunci geamul se va lipi mai bine de ramă. Iar dacă vei răsuci fiecare balama dinspre garnitura de cauciuc (spre încăpere), atunci, geamul va fi mai depărtat de ramă, chiar până la apariția unei crăpături.

Sfaturi esențiale pentru iarnă. Cum se trec geamurile în „regim de iarnă”, pentru a evita pătrunderea frigului în casă. Sursa foto - Retete Usoare

Sfaturi esențiale pentru iarnă. Cum se trec geamurile în „regim de iarnă”, pentru a evita pătrunderea frigului în casă. Sursa foto – Retete Usoare

Adevărul se rezumă la faptul că punctele extreme, care se și numesc regimuri „de vară” și „de iarnă”, nu se instalează niciodată. În mod ideal, trebuie să alegeți acea poziție a balamalei, care permite poziția optimă și deschiderea ușoară a geamului.

Foarte important. Dacă nu merge să răsucești balamalele cu cheia imbus, încearcă cu un patent. Există anumite modele de geamuri și uși care nu se potrivesc formei și terminațiilor cheii imbus.

Sursa foto – retete-usoare.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *