ȘI CU ELEFANTUL CE FACEM ? Unde sunt cei 7.000.000 euro aprobati pentru acest proiect din anul 2018 ?

Nicolae Barbu Promisiunea a fost făcută de primaria Giurgiu prin primar si este confirmată prin proiectul de 7.000.000 euro depus si aprobat. Acum este CERTITUDINE.Mai departe,toate discuțiile sunt de can-can.

Postare din data de 5 Februarie 2018

Utimele promisiuni au fost făcute recent, reprezentanţii autorităţilor judeţene asigurându-i pe localnici că edificiul va fi finalizat în anul 2020, potrivit surselor apropiate situaţiei.
Imobilul abandonat are o suprafaţă construită de 1.486 de metri pătraţi şi dispune de 3.300 de metri pătraţi de teren.
Cunoscută sub denumirea de „Casa Tineretului, Casa Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret”, construcţia face parte, alături de Cluburile de Tineret, din patrimoniul fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC).
Decizia de construire a acestor spaţii culturale a venit ca răspuns la o decizie politică, în ultimele două decade ale regimului comunist.
Aceste imobile au beneficiat de o exprimare arhitecturală deosebită, în cea mai mare parte fiind construcţii unicat, potrivit proiectelor. Tema edificiilor menţionate a fost elaborată de arhitectul Emil Barbu Popescu, care a avut drept sursă de inspiraţie «les foyers de jeunes», Franţa.
Arhitectul a construit 24 de astfel de Case de tineret, la nivel naţional, alte trei rămânând la stadiul de proiect, fundaţie sau structură (unul în Orşova – care este încă în stadiul de proiect, unul în Deva – rămas la nivelul de fundaţie şi cel din Giurgiu – din care a fost ridicată doar structura de rezistenţă). După schimbarea regimului comunist, acestea trei nu au mai fost finalizate.
Construcţia din Giurgiu a fost începută cu puţin timp înainte de căderea comunismului, iar, odată cu instaurarea democraţiei, lucrările au fost lăsate în paragină. Aşadar, în ultimele două decenii, nu s-a mai lucrat nimic la scheletul Casei Tineretului din Giurgiu şi nici nu au fost derulate lucrări de păstrare a condiţiei sale, devenind, treptat, refugiu pentru oamenii străzii, în unele cazuri chiar scena unor evenimente tragice, câteva persoane alegând să se sinucidă, anual, aruncându-se de pe acest edificiu.
Menţionez că politicienii, deşi au promis din nou că se vor ocupa de finalizarea acestei construcţii, nu au demarat încă nicio lucrare în acest sens. Probabil că istoria se va repeta şi nici în anul 2020 nu vom avea o Casă a Tineretului funcţională.

sursa: https://www.facebook.com/john.taifas/posts/1684081861656810

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *