Simona Halep a dat cărțile pe față. Mărturie în premieră: „A fost un șoc pentru mine”

Simona Halep revine după o pauză forțată în circuitul profesionist de tenis. Primul popas este la Praga, la turneul din capitala Cehiei urmând să debuteze în această după-amiază. Aflată în fața unui nou început, campioana noastră a făcut câteva mărturisiri.

Simona Halep, mărturisiri în premieră, din capitala Cehiei

Simona Halep e principala favorită a turneului de la Praga, prima competiție la care participă după perioada de pauză forțată de pandemia de coronavirus. În așteptarea restartului, campioana noastră a făcut câteva mărturisiri, despre cum a trăit această perioadă pe care nu și-a putut-o imagina vreodată. Nu a vorbit doar despre pauza foarte lungă, neobișnuită pentru o sportivă de talia ei, ci și despre criza sanitară care a panicat planeta.

„A fost un șoc pentru mine să văd că s-a închis totul. Sunt obișnuită să călătoresc atât de mult și dintr-o dată a trebuit să stau acasă în fiecare zi și să duc o viață normală. Nu înțelegeam. Nu puteam să accept”.

„Văzând atâția oameni zbătându-se cu probleme de sănătate, trebuie să admit, am fost îngrijorată. Apoi am întrebat în jurul meu, pe cei apropiați, mi-au spus că dacă am grijă, va fi OK. Așa am făcut și fac în continuare”, a spus Simona Halep, pentru WTA Insider.

Simona Halep și-a făcut timp pentru familie

Simona Halep  nu a mai disputat un meci oficial de pe 22 februarie, dată la care a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai. De atunci a urmat o pauză lungă, cu care nu era obișnuită, dar în toată această perioadă Simona Halep s-a redescoperit pe sine. Timp de două luni, ea nu a mai pus mna pe o rachetă de tenis. Dar a petrecut mai multă vreme alături de familia sa, cu nepoțica Tania, cu nepoțelul recent venit pe lume. O perioadă care i-a prins și i-a modificat perspectiva.

„Totul se schimba de la zi la zi. Am luat asta ca pe un plus. Până anul acesta, cea mai lungă pauză a mea fusese de 3 sau 4 săptămâni. Sincer, acum nu știu cum să gestionez revenirea. Mereu am avut nevoie de meciuri ca să îmi intru în ritm. Partea bună e că toată lumea e în aceeași situație”, a mai spus Simona Halep, aflată acum în capitala Cehiei.

Se pregătește de primul meci oficial

Ploaia torențială de luni a stricat planurile organizatorilor și a amânat debutul Simonei Halep. Ea urma să intre în proba de dublu, alături de cehoaica Barbora Strycova. Dacă nu a jucat la dublu, va intra azi pe tabloul principal la simplu, după ora 15, urmând să o aibă ca adversară pe Polona Hercog. Învingătoarea va juca împotriva câștigătoarei partidei dintre Patricia Țig și Barbora Krejčíková.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *