Simona Halep, reacţie fără precedent. Sportiva, revoltată de metodele la care apelează unele jucătoare pentru a trişa în timpul meciurilor

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a pierdut primul meci de la revenirea după accidentare. Sportiva română a cedat în trei seturi la turneul de la Montreal în fața americancei Danielle Collins, scor 6-2, 4-6, 4-6. Pe final, partida a fost întreruptă o bună perioadă de timp, după ce Collins a solicitat intervenția medicului. Acest lucru a deranjat-o pe sportiva română, care a declarat că unele jucătoare întrerup partida în momente cheie fără a avea vreo problemă fizică.

Reacție fără precedent a Simonei Halep după meciul cu Danielle Collins

Chiar dacă a pierdut în turul doi la Montreal, după meci Simona Halep s-a declarat mulțumită de joc și de faptul că a reușit să revină pe terenul de tenis, după o absență de trei luni. Partida cu Danielle Collins a avut o desfășurare dramatică și a durat aproape trei ore. Simona a reușit să câștige primul set lejer, după mai multe greșeli neforțate ale adversarei. Actul secund a fost și el destul de intens, cu game-uri lungi. Collins a reușit să și-l adjudece în cele din urmă după un break câștigat la zero.

Ultimul act s-a jucat în același ritm, iar la scorul de 3-2, americanca a beneficiat de o pauză de 13 minute pe fondul unor probleme medicale. Deanielle Collins a revenit când nimeni nu se mai aștepta și a tras tare, impunându-se în final cu 6-4, după ce Simona a reușit să salveze patru mingi de meci, dar pe a cincea a pierdut-o.

”Unele jucătoare realizează că nu pot să câștige cu ajutorul jocului și cheamă medicul”

Halep a ridicat problema întreruperii jocului din partida cu Danielle Collins și a spus că nu i s-a părut corect ca adversara ei să facă o pauză atât de lungă. Totodată, sportiva română a mai declarat că această practică este folosită și de alte jucătoare care își doresc să o scoată din formă pe Simona, pe final de partidă.

“A fost dificil pentru că după două ore și jumătate de tenis să te oprești mai mult de 10 minute înaintea serviciului, n-a fost corect. Cred că regula asta nu e bună deloc. Unele jucătoare, când cred că nu pot să câștige cu ajutorului jocului, cheamă medicul și apoi aleargă mai bine ca înainte. Mi s-a întâmplat deja la câteva partide, oponenta cheamă medicul pe final de meci și eu nu pot să rămân fizic în joc. Pentru că atunci când transpiri și pierzi energie pauza nu e bună în acel moment”, a precizat Simona Halep, potrivit WTA Romania.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *