Șobolan găsit de inspectorii ANPC într-o patiserie din Capitală. Ce sancțiune a primit unitatea

Descoperire șocantă într-o patiserie din Capitală! Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit un șobolan într-o patiserie foarte frecventată de bucureșteni. Iată ce sancțiuni riscă reprezentanții unității!

Inspectorii ANPC au găsit un șobolan într-o patiserie din București

Inspectorii ANPC s-au autosesizat în urma unei filmări apărute în spaţiul public. Imaginile au surprins un şobolan viu care se plimba printre rafturile unei patiserii foarte frecventate de locuitorii Capitalei.

Astfel, comisarii echipe de control ale Comisariatului Bucureşti au efectuat un control la locul cu pricina. Este vorba de S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şoseaua Pantelimon, nr. 258, din Sectorul 2 al Capitalei.

Ajunși la fața locului, inspectorii ANPC au descoperit un şobolan viu în incinta unităţii. De asemenea, ei au găsit o mulțime de nereguli. Iată câteva dintre acestea:

  • folosirea unor grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate;
  • existenţa unor pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri;
  • nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius;
  • lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru;
  • lipsa informării cu privire la prezenţa factorilor alergeni din produse.

Ce amendă au primit reprezentanții unității

În urma controlului, unitatea a fost amendată cu suma de 20.000 de lei. De asemenea, inspectorii ANPC au decis retragerea de la comercializare a produselor alimentare aflate pe rafturi în timpul controlului.

Mai mult, inspectorii au decis oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei şi propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult şase luni.

„Aşa cum am mai spus, atunci când ne sunt semnalate nereguli, consumatorii trebuie să ştie că ANPC răspunde PREZENT !O astfel de situaţie s-a întâmplat şi astăzi! O spun foarte clar: siguranţa şi sănătatea consumatorilor nu se negociază!

Datoria noastră este de a-i proteja de incidente precum cel de astăzi, de la patiseria  LUX PAN din Pantelimon, unde o rozătoare îşi vedea liniştită de habitat, acolo, în patiseria de unde zilnic copii, bunici, părinţi îşi cumpără produse.

Este inadmisibil să întâmpinam astfel de situaţii, pentru că se ştie foarte clar că şobolanii sunt extrem de periculoşi, mai ales din cauza microbilor pe care îi pot răspândi. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îşi propune ca în perioada următoare să continue să arate public, pe reţelele sociale şi nu numai, imagini/ clipuri cu acţiunile echipelor operative” a precizat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *