Social-democraţii se reunesc, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv

Comitetul Executiv de vineri va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura la sediul partidului din Băneasa, potrivit surselor citate. Totodată, liderii PSD se întrunesc miercuri în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), de la ora 12.30, la Parlament.

Printre deciziile luate de social-democraţi, la Comitetul Executiv de miercurea trecută, a fost numirea în funcţia de preşedinte executiv a lui Paul Stănescu, iar Rodica Nassar a preluat funcţia de secretar general, în locul lui Codrin Ştefănescu. Viorica Dăncilă este preşedintele interimar al PSD. CEx a mai decis că trebuie menţinută guvernarea, iar Gabriela Firea a reluat interima şefia PSD Bucureşti.

De asemenea, PSD a stabilit în CEx, săptămâna trecută, noile propuneri pentru ministere.

Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mînzatu, cu o experienţă de 15 ani în domeniul afacerilor şi fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va numi pe Titus Corlăţean vicepremier, aşa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014”.

Prin urmare, este posibil ca la reuniunea CEx de vineri, social-democraţii să discute despre o nouă nominalizare pentru funcţia de vicepremier, în contextul anunţului şefului statului.

Referitor la ceilalţi trei miniştri propuşi de PSD, Klaus Iohannis a declarat, marţi la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare.

Sursa:www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *