Soluţia unui primar din România pentru descurajarea unei anomalii care-i vizează pe flotanţi: „Avem 1.000 de basarabeni într-un singur apartament”

Într-un singur apartament din Câmpulung Moldovenesc figurează 1.000 de persoane. Este vorba despre basarabeni care au nevoie de domiciliu pentru a obţine cetăţenia română.

Anunţul a fost făcut de primarul Mihăiţă Negură care a explicat că cei 1.000 de cetăţeni moldoveni apar şi pe listele permanente de vot, dar nu se prezintă la urne, între altele, pentru că nu locuiesc efectiv la adresa din actul de identitate.

”La Câmpulung Moldovenesc, la fel ca-n alte localităţi, ne afectează foarte mult domiciliul unor cetăţeni din Basarabia, cam 1.000 la o singură adresă. Asta ne afectează rata de participare la vot. Din verificările noastre, nici una din cele 1.000 de persoane nu a votat la Câmpulung”, a declarat alesul local pentru pentru presa locală. 

El a arătat că anul trecut a transmis o scrisoare la MAI ca să semnaleze problema şi să ceară soluţii. În răspuns se arăta că, deşi sfidează orice logică, găzduirea celor 1.000 de persoane la o singură adresă este legală.

Problema flotanţilor care figurează cu sutele la o singură adresă nu se înregistrează doar în Municipiul Câmpulung Moldovenesc. Înainte de alegerile locale, Primăria Suceava a fost nevoită să identifice noi spaţii pentru secţiile de vot din zona gării CFR Burdujeni, pentru că din cauza moldovenilor şi ucrainenilor care locuiau doar pe hârtie la diferite adrese, se depăşea limita de 2.000 de persoane pe secţia de vot.

Recordul este deţinut de o garsonieră din blocul 5A, de pe Jean Bart, cu nu mai puţin de 249 de persoane care locuiesc la aceeaşi adresă.

“Povestea care se practică în alte zone din ţară a ajuns şi pe la noi. Sunt persoane venite din Ucraina şi Republica Moldova care aveau nevoie de domiciliu stabil pentru cetăţenie. În urma anchetei făcute a rezultat că în acele garsoniere sunt înregistrate foarte multe persoane care de fapt nu locuiesc acolo şi, cel mai probabil, nici nu participă la vot, dar suntem obligaţi să luăm măsuri să nu depăşim 2.000 de alegători pentru o secţie de votare”, a a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, înainte de alegeri. 

Pentru că MAI nu intenţionează să adopte măsuri de corectare a acestor anomalii, primarul de la Câmpulung Moldovenesc vrea să-i pună la plată pe cei 1.000 de moldoveni care figurează într-un singur apartament. El a anunţat că va face o propunere în acest sens noului Consiliu Local. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Procesul bărbatului care şi-a ucis soţia cu 17 lovituri de cuţit ar putea fi reluat de la zero. Ultimele cuvinte ale victimei: „Salvează-mă, mămică!“

Firea l-a acuzat pe Marius Pieleanu, omul de casă al PSD, că a trădat-o: Eu ştiam că sunteţi sociolog, nu Nostradamus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *