Specialiștii în biologie molecurară vorbesc despre o nouă tulpină SARS-CoV-2

O nouă tulpină a virusului, depistată pentru prima dată în Malaezia, în urmă cu câteva săptămâni, are o viteză de transmisibilitate sporită. În plus, are și un “istoric” al descoperirii sale.

A fost identificată și în Indonezia și a primit numele ”mutația D614G”. Despre această tulpină se afimă că a circulat în Europa și alte regiuni ale lumii încă din luna februarie. ”Potrivit informațiilor preliminare, tulpina modificată a noului coronavirus a fost descoperită la aproximativ 40% dintre toate persoanele infectate din țară”, a anunțat adjunctul Institutului Ejikman, specializat în cercetări de biologie molecurară, Herawayi Sudoyo, potrivit The Star.  

Studii și analize în derulare

Sudoyo a mai confirmat că în prezent sunt în curs de derulare studii și analize suplimentare pentru obținerea unor date mai complete referitoare la acest fenomen. Dacă în Malaezia, experții au afirmat că, din punctul de vedere al efectului, mutația D614G este mai puțin gravă.

Specialiștii din Indonezia nu au momentan suficiente date științifice. În măsură să demonsteze că mutația provoacă forme mai grave sau mai ușoare de covid-19. ”Studiem, analizăm. Totuși, nu avem motive să intrăm în panică”, a declarat directorul Institutului Ejikman, Amin Soebandrio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *