Stațiunea Băile Tușnad, rămasă fără apă. Turiștii pleacă deși au plătit sejurul

Situaţie revoltătoare în staţiunea Băile Tuşnad, unde de patru zile, nu curge apa la robinet.

Turiştii din hoteluri şi pensiuni sunt nevoiţi să care cu bidoanele apa pentru toatelele din camere, iar de duș nici nu se mai pune problema. Neputincioşi în această situaţie, unii chiar au renunţat la sejururi.

Pe de altă parte, proprietarii sunt disperaţi şi spun că în ritmul acesta îşi pierd şi puţinii clienţi pe care îi au în această perioadă.

Staţiunea Băile Tuşnad a rămas fără apă încă de vineri. De atunci n-a mai curs pic de apă nici în hoteluri, nici în casele localnicilor. Încărcaţi cu bidoane, oaspeţii s-au văzut nevoiţi să ia calea izvoarelor.

Localnic: „Noi am adus de la izvorul ăla apa ca să punem la toaletă.Cum să stai fără apă?”

Reporter„Și dus?”

Localnic: „Duș? Nu, n-avem duș deloc.”

Veniţi tocmai din Italia, aceşti turişti aveau de gând să stea câteva zile la Tuşnad, dar au renunţat. Şi nu sunt singurii în această situaţie.

Turist italian„Două pensiuni, am vorbit cu proprietarii, nu este apă.”

Reporter: „Ce o să faceţi?”

Turist italian„N-avem ce face.”

Turist„Am plătit şase zile şi mai urma să plătesc pentru şase. Şi nu le mai plătesc, plec.”

Reporter„Preferaţi să plecaţi?”

Turist: „Plec din staţiune.”

Nu este pentru prima dată când staţiunea rămâne fără apă, spun proprietarii de hoteluri şi pensiuni, care au ajuns în pragul disperării.

Proprietară pensiune: „Normal, după lege, ar trebui să închidem, că fără apă nu se poate.”

Reporter„Şi cum vă descurcaţi cu turiştii?”

Proprietară„Turiştii pleacă.”

Localnic„Luna asta de două ori s-a întâmplat să rămânem fără apă. Câte trei zile, patru zile şi venim tocmai de departe să luăm de la izvorul ăsta. Că de la izvorul de apă minerală nu se poate face mâncare.”

Localitatea este alimentată cu apă dintr-o staţie aflată la 17 kilometri distanţă. Reprezentanţii societăţii de gospodărie comunală spun că ţevile se crapă pur şi simplu în pământ. Numai în weekend au avut trei avarii consecutive.

Gyula Janosi, directorul Serviciului de Gospodărie Comunală„Țevile astea sunt făcute pentru 10 bari, noi lucrăm la 9 bari şi tot se sparg. Cel care o făcut lucrarea e din Cluj şi este în insolvență. Proiectantul dă din umeri.”

Lucrarea de alimentare cu apă a oraşului Tuşnad a fost refăcută acum 5 ani, dar a ieşit din garanţie în luna ianuarie. Autorităţile locale au cerut o expertiză pentru a vedea dacă nu cumva constructorul poate fi tras la răspundere.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *