Știrea nopții: Dragnea, denunț incredibil, acuzații grave pentru Iohannis și SRI

Începe să dea cărțile pe față, a aruncat o adevărată bombă care face să expodeze trei zone „minate” – un președinte contestat, o instituție controversată, SRI, și Justiția.

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un context deosebit de încordat pentru președintele Iohannis, Liviu Dragnea aruncă o veritabilă bombă, care ar putea — sau ar trebui! — să declanșeze o anchetă în cel mai important serviciu român de Intelligence, SRI. De altfel, poate că aceasta este și ținta adevărată a demersului abilului președinte al PSD.

Concret, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Klaus Iohannis în „aranjarea” condamnării sale, afirmând chiar că ar fi „implicat direct”.

„Președintele e implicat direct în condamnarea mea, asta e părerea mea”, a declarat Dragnea la Antena 3. „Sunt presiuni mari pe judecători”.

Ei bine, aceste informații susține Dragnea că le-ar avea chiar de la un ofițer SRI — și încă unul care ” nu e în rezervă”. Atenție la ce a spus Dragnea:

„E un ofițer, nu îi dau nume, dar mi-a zis că a participat la o discuție cu niște șefi din niște instituții care au zis — domnule, am rezolvat doar cu un judecător, dar lucrăm în continuare. Dacă ține la onoarea militară poate ar fi bine să spună, că mâine i se poate întâmpla lui. Un ofițer SRI, care nu e în rezervă”.

Deci, trebuie să facem legătura cu trei fenomene — primul: dezvăluirea protocoalelor încheiate de diverse segmente ale Justiției cu SRI, dar și damnarea publică a acestor acte, uneori exagerată, specific presei și politicii actuale.

În al doilea rând, solicitările repetate și nematerializate — bizar! — făcute de Dragnea în legătură chemarea sa la Comisia SRI; ciudat este și că, la un moment dat, un deputat din Opoziție a cerut președintelui Manda să-l cheme pe Dragnea, dar cererea a fost respinsă! Să fie o armă — o amenințare — a lui Dragnea legată de „ce știe dar nu spune încă”?

În al treilea rînd, imediat după condamnare, Liviu Dragnea l-a menționat printre „cei de care nu se teme”, pe Eduard Hellvig, mult lăudatul până atunci director al SRI. Ulterior, Dragnea a făcut un surprinzător apel către „prietenul Edi”, întrebându-l direct dacă „e de acord sau nu ca ofițerii SRI să facă cercetări penale?”.

Acum Dragnea spune în clar că un ofițer a participat la o discuție în care „niște șefi din niște instituții” ar fi pus la cale condamnarea sa. Printre vorbe, Dragnea lasă să se înțeleagă că ofițerul („care nu e în rezervă” și care ar trebui să „țină la onoarea militară”) — era acolo în misiune!

Ca atare, declarația lui Dragnea ar necesita o anchetă în SRI — și poate că asta va și cere Claudiu Manda sau un alt pesedist marcant și apropiat domeniului, dar și lui Dragnea!

Mai departe însă, chestiunea — sau denunțul lui Dragnea — merge direct către justiție, afirmând că asupra completului s-au făcut presiuni. De cine, evident de cei nominalizați: președintele Iohannis și ofițerul SRI, posibil aflat în misiune, deci de către instituție!

„Sentința mea a fost dată prin presiune, unul dintre judecătorii din complet a rezistat la presiune, ceilalți doi nu au rezistat”, a declarat Dragnea ân emisiunea lui Mihai Gâdea.

Desigur, această declarație ar trebui imediat cercetată de CSM, fiindcă este de o gravitate excepțională.

„Nu pot spune că am fost șocat în acea zi, pentru erau multe vorbe”, amintește Dragnea, sugerând din nou că a primit informații.

În fine, Dragnea aduce și o altă componentă a afacerii, a denunțului său, cea politică. Ar fi existat, spune el, și o pregătire de lovitură politică.

„Raluca Turcan i-a promis lui Iohannis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi”, a a spus Dragnea, adăugând și constatarea „Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul nu a căzut”.

Introducerea acestui aspect este ciudată, dar, sigur, conține un element de adevăr, pentru cunoscători — Raluca Turcan este o persoană mult mai pregătită, inteligentă și discretă decât Ludovic Orban, iar dacă ar fi să se realizeze o lucrare, la deputata de Sibiu ar apela Iohannis.

„Aceste semințe ale răului, ale urii îi aparțin lui Iohannis, e mult mai rău decât Traian Băsescu”, a încheiat Liviu Dragnea denunțul său de la Antena 3.

Concluzia: s-ar părea că Dragnea a început să dea cărțile pe față, iar în interviul acordat unui Mihai Gâdea uimit și puțin reactiv a aruncat o adevărată bombă, care atinge trei zone „minate” — un președinte contestat acum de proprii suporteri, o instituție, SRI, măcinată de un scandal parcă nesfârșit — și Justiția, despre care Dragnea afirmă că ia decizii sub presiune, asta chiar la cel mai înalt nivel, al Curții Supreme.

Deci, un denunț formidabil al „celui mai puternic politician român”, cum l-a numit presa americană pe Dragnea, demers care NU ar trebui să rămână fără reacții responsabile.

Sursa: https://ro.sputnik.md/analytics/20180712/20479194/dragnea-denunt-acuzatii-iohannis-sri.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *