Știrea nopții: Gărzile civile ale Ungariei, la frontiera cu România!

Guvernul Orban a implicat și armata în protejara graniței, astfel că, de azi timp de trei luini, 1.000 de soldaţi vor acţiona la frontiera Ungariei cu Serbia

”Membri ai organizaţiilor de gărzi civile din Ungaria vor contribui la protejarea frontierei dintre Ungaria şi România în zona Kiszombor şi Nagylak din acest weekend, patrulând împreună cu poliţia, a declarat un purtător de cuvânt al Uniunii Gărzii Civile din comitatul Csongrad”, transmite Agerpres.

Sursa citează un oficial maghiar care a explicat că 13 organizaţii ale Gărzii Civile, formate din voluntari, vor participa la ”activităţi de protejare a frontierei până pe 15 iunie”.

Patrulele ale gărzii civile vor protaja graniţa la Kiszombor, Tiszasziget şi Mako, în punctele locale de trecere a frontierei şi pe malul râului Mureş, ”precum şi în orice alte zone unde au loc evenimente ieşite din comun sau în care este necesară o acţiune poliţienească imediată”, transmite Agerpres.

Această protejare suplimentară a frontierei pare a fi o preocupare specială a guvernului Orban, fie din temerea reală față de pătrunderea migranților, fie ca o demonstrație de forță față de Bruxelles. Reamintim că Ungaria s-a opus ideii ”cotei” de imigranți stabilită de Bruxelles.

În plus, este de menționat că guvernul a implicat și armata în protejara graniței, astfel că, de azi timp de trei luini, 1.000 de soldaţi vor acţiona la frontiera Ungariei cu Serbia, dar sub supravegherea poliţiei.

Sursa:www.sputnik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *