Sute de joburi pentru români în Europa. Ce meseriași caută angajatorii din Germania, Olanda sau Norvegia

Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) au disponible aproape 500 locuri de muncă, cele mai multe în Germania şi Olanda, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)

Conform datelor centralizate, în Germania sunt disponibile 123 locuri de muncă, în Olanda un număr de 119 posturi, în timp ce 64 de locuri sunt libere în Malta.
În Germania, cele mai multe joburi sunt pentru recepționeri, angajați la fast-food, mecanici auto sau instalatori. În Olanda sunt disponibule joburi în industria alimentară și în serele de flori.
De asemenea, angajatorii din Austria pun la dispoziţia muncitorilor români 54 locuri de muncă, cei din Polonia – 33 de posturi, iar în Marea Britanie sunt disponibile 30 de oferte.
Potrivit sursei citate, Norvegia oferă 27 locuri de muncă vacante, urmată de Franţa – cu 17 locuri, Slovacia (12), Spania (4) şi Slovenia (1).
ANOFM precizează că persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro/eures sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures poate oferi îndrumare de specialitate.
sursa :stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *