Tăriceanu acuză guvernul de crimă cu premeditare

Călin Popescu Tăriceanu acuză Guvernul Orban de crimă cu premeditare. Liderul ALDE crede că bolnavii cronici au fost neglijați pe perioada pandemiei de coronavirus.

“TREBUIE SĂ OPRIM CU ORICE PREȚ CRIMELE GUVERNULUI! Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate se poate încadra cu ușurință în crimă cu premeditare! Decizia de a bloca și goli cea mai mare parte a spitalelor din România în așteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens încă de Ia început. Dar ar fi putut fi acceptată doar pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei măsuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la îngrijire medicală sunt inacceptabile.“, declară el pe pagina sa de Facebook.

Acesta oferă ca exemplu situația Spitalului Colentina din București. “Cazul spitalului Colentina din București nu este unul singular. Ca el sunt zeci de alte spitale în România. Colentina, un spital reprezentativ al Bucureștiului, are 867 de paturi și tratează de obicei mai mult de 20.000 de bolnavi pe luna! Astăzi spitalul tratează mai puțin de 100 de bolnavi de coronavirus. În total, de la declanșarea crizei, cei 258 de medici și 1000 de asistenți medicali și personal medical auxiliar au tratat mai puțin de 400 de pacienți! În loc de 80.000 doar 400 de pacienți! Nici Orban, nici Tătaru și nici chiar Arafat nu își pun problema cum s-au descurcat în această perioadă zecile de mii de români cărora li s-a interzis accesul la tratament! Ei sunt prea concentrați în a stoarce electoral coronavirusul ca să-și mai onoreze jurămintele!”, continuă Tăriceanu.

Tăriceanu acuză guvernul și va merge până la moțiune de cenzură.

Șeful ALDE spune că va înainta o hotărâre a Parlamentului pentru a forța redeschiderea spitalelor. “ALDE va propune o hotărâre a Parlamentului care să-i facă pe guvernanți să redeschidă de-adevăratelea spitalele. Dacă vor trata cu indiferență hotărârea Parlamentului, cum au mai făcut-o, vom încerca să mobilizăm forțele politice pentru o moțiune de cenzură și dacă nu vom reuși vom ieși în stradă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *