Temperaturi de primăvară în luna februarie. Când sunt anunțate ploi

În calendar încă este iarnă. Vremea pare că a luat-o înainte și, în loc de februarie, s-a oprit în aprilie. Meteorologii anunță o săptămână cu temperaturi mult mai mari decât cele specifice datei calendaristice. În istoria măsurătorilor, recordul lunii februarie a fost înregistrat în 1995, cu 26 de grade Celsius la Medgidia.

Luni, pe 17 februarie, maximele care vor fi atinse sunt mai debgrabă temperaturi de luna aprilie, aproximativ în toată țara se vor înregistra valori peste 10 grade Celsius. Cel mai cald va fi în Subcarpații Moldovei și în Dealurile Banatului și Crișanei, unde se vor atinge temperaturi în jur de de 17 – 18 grade Celsius.

Astfel, luni se vor înregistra 10 grade Celsius la Cluj-Napoca, 13 grade la Iași și București, 12 în Brașov, 16 la Timișoara, 14 grade în Oradea și Craiova și 9 la Constața.

De asemenea, temperaturi normale pentru această perioadă vor fi atinse în Lunca Dunării, unde se vor înregistra 7 – 8 grade Celsius. Aceleași valori vor fi și la polul frigului, la Miercurea Ciuc, dar vor mai crește pe parcursul acestei săptămâni.

La mijlocul săptămânii sunt anunțate ploi, însă vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă.

https://www.digi24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *