Temperaturile sunt în ușoară scădere, dar vremea se menține caldă pentru această perioadă

Vineri atmosfera va fi cam mohorâtă în sud şi în est, pe unde se anunţă nori de joasă altitudine sau ceaţă persistentă, în special în prima parte a zilei.

Din această cauză, pe aici va fi mai răcoare, de fapt vom aveam temperaturi apropiate de normal, 16, 17 grade. În rest, tot soare, căldura neobişnuită şi până la 29 de grade în vestul ţării.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan, norii se risipesc, apare soarele şi se vor atinge 20 de grade Celsius. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, dimineaţa aşteptam ceaţa şi multă umezeală însă mai târziu vom zări şi soarele. Se încălzeşte uşor şi după prânz vor fi în jur de 18 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă vreme bună cu cer mai mult senin după ce se risipeşte ceața matinală. Vântul va sufla slab, se încălzeşte uşor şi vom avea temperaturi normale pentru data din calendar.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş atmosfera va fi însorită însă acum dimineaţă mai este ceaţă pe suprafeţe restrânse. Maximele termice se menţin ridicate pentru luna octombrie.

În vestul ţării urmează încă o zi plăcută cu mult soare, vânt domol şi temperaturi de vară, de până la 29 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă vreme frumoasă însă dimineaţă este frig în depresiuni şi se semnalează ceata. Mai târziu soarele se arata peste tot şi va încălzi atmosfera. După prânz se vor atinge 23 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, prindem soare şi vreme caldă, însă dimineaţă este ceață.

În regiunile sudice, în primele ore ale zilei avem ceaţă pe suprafeţe mari, dar mai târziu apare soarele şi va fi plăcut. Maximele termice vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

Vremea în București

În Bucureşti, ceața poate să mai dureze câteva ore. Apoi apare soarele, atmosfera se încălzeşte treptat şi maximă ajunge pe la 19 grade.

Ziua de sâmbătă începe tot cu negură şi multă umezeală, după care se însenineză şi se face mai cald decât vineri. Pe la amiază se ating 22 de grade.

Şi duminică dimineaţa sunt ceva condiţii de ceaţă, dar în ansamblu avem vreme frumoasă, cer senin şi vânt domol. Se încălzeşte şi mai tare: maxima urca spre 25 de grade.

Luni prindem încă o zi însorită şi amiaza neobişnuit de caldă, tot cu 25 de grade în termometre.

Vremea la munte

La munte se menţine timpul frumos. Dimineaţă găsim puţină ceaţă pe văi şi în depresiuni. În rest, avem cer senin şi temperaturi nefiresc de mari pentru o zi de octombrie.

Şi sâmbătă avem vreme foarte caldă pentru acesta perioadă, deşi temperaturile scad uşor faţă de astăzi. Ziua începe cu negură în zona depresionară, dar amiaza ne-aduce soare şi atmosfera agreabilă.

Duminică avem tot cer senin, vreme neobişnuit de caldă şi condiţii de ceaţă pe vai şi în depresiuni.

Luni rămânem cu vremea frumoasă, dar se răcoreşte puţin. Chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit. Norii apar sporadic pe timpul zilei, dar noaptea vor lăsa câţiva stropi de ploaie în nordul Carpaţilor Orientali.

sursa:stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *