Teodorovici face presiuni pentru taxarea pensiilor speciale

Eugen Teodorovici face presiuni pentru taxarea pensiilor speciale. Deputatul PSD spune că există alte soluții față de cele găsite de Guvernul Orban și anulate de CCR. Acesta spune că nu este o decizie neașteptată. “Decizia CCR de a declara ca neconstituțională eliminarea pensiilor speciale pentru anumite categorii de bugetari NU e deloc surprinzătoare”, declară acesta pe pagina sa de Facebook.

Eugen Orlando Teodorovici aduce în atenția urmăritorilor săi legea pe care chiar el a propus-o. Acesta menționează că a atras atenția parlamentarilor cu privire la constituționalitatea legii propusă de Guvernul Orban. “Am atras atenția, încă de anul trecut, colegilor din Parlament, care prezentau “mândri” tot felul de propuneri de impozitare/taxare/eliminare totală sau parțială a pensiilor speciale. Aceste propuneri vor fi declarate neconstituționale. Tocmai de aceea proiectul de lege pe care l-am depus ca senator vizează taxarea TUTUROR pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30%. Iar pentru pensiile mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă.”, continuă acesta.

Deputatul PSD crede că propunerea luni este cea mai optimă variantă pentru a rezolva problemele pensiilor speciale. Tedorovici adaugă că propunerea lui este solid fundamentată. Proiectul de lege a fost aprobat de Senat, dar nu a trecut încă de Camera Deputaților.

Eugen Teodorovici face presiuni în ceea ce privește adoptarea legii propuse de el. “Stimați colegi parlamentari, v-am prezentat cel mai bine fundamentat proiect de taxare a pensiilor speciale! Haideți să-l votăm de urgență și să lăsăm demagogia! Insist ca pensiile nesimțite să fie taxate. Este de bun simț și înțelept din punct de vedere economic și social.”, încheie acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *