Tomac: PMP merge pe cont propriu la parlamentare – democraţia nu poate fi pusă între paranteze

Partidul Mişcarea Populară va merge singur în alegerile parlamentare, a declarat, duminică, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, care a susţinut că alegerile vor fi organizate în acest an, cu toată criza de sănătate publică, deoarece „democraţia nu poate fi pusă între paranteze”.

Eugen Tomac

„Vom pregăti partidul în săptămânile viitoare pentru bătălia din 6 decembrie. Convingerea noastră este că vom avea alegeri în acest an, chiar dacă traversăm o perioadă foarte grea, fiind în plină criză de sănătate publică, totuşi democraţia nu poate fi pusă între paranteze şi trebuie să ne pregătim cu seriozitate, responsabilitate, îndemnând cetăţenii să înţeleagă că prioritatea zilei este să avem grijă de noi şi de cei apropiaţi, dar în acelaşi timp viaţa merge mai departe şi trebuie să ne organizăm. (…) Pentru alegerile parlamentare, PMP va merge pe cont propriu şi sunt absolut convins că toate obiectivele pe care le-am stabilit în Colegiul naţional vor fi atinse”, a afirmat Tomac, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP.

El a mai spus că PMP este mulţumit de rezultatele alegerilor locale.

„PMP şi-a consolidat poziţia de partid serios pe scena politică naţională. Scorul de peste 6 la sută este o conformare în acest sens. Avem 6 organizaţii care au obţinut rezultate de peste 10%. Mulţumim preşedintelui Băsescu pentru că a candidat la primăria Municipiul Bucureşti. Acolo unde a existat o eroare de tactică extrem de gravă atunci când PMP nu a fost inclus în alianţa înţeleasă între cele două partide PNL şi USR, sper să înveţe din acest exerciţiu ceilalţi competitori. PMP rămâne un partid de dreapta, pentru noi este esenţial că am confirmat că am avut în această competiţie la alegerile locale peste 2.436 de localităţi în care am intrat cu candidaţi. După PSD şi PNL, am fost al treilea partid ca număr de candidaţi, lucru care se confirmă şi în rezultate. Suntem partidul care, după PSD şi PNL, are cei mai mulţi aleşi locali, lucru care ne onorează. Suntem prezenţi în 23 de consilii judeţene şi cu 5 consilieri în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acest rezultat este un semnal cât se poate de clar”, a mai spus Eugen Tomac.

El a anunţat şi că 12 lideri de organizaţii judeţene, care au obţinut rezultate slabe la alegerile locale, au fost demişi.

„Am luat decizia de a elibera din funcţia de preşedinţi de organizaţii 12 colegi. Vom face noi numiri în 12 organizaţii ale PMP în întreaga ţară. Sunt 12 judeţe unde preşedinţii nu au confirmat, au obţinut rezultate slabe şi prin urmare vom analiza cu foarte multă luciditate fiecare caz în parte şi vom lua măsurile necesare astfel încât scopul pe care ni l-am propus să poată fi confirmat prin echipele desemnate”, a adăugat Tomac, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *