Topul celor mai bizare animale de pe Pământ. De multe nici nu știai că există

Topul celor mai bizare animale de pe Pământ include unele specii ce par mai degrabă desprinse din filmele științifico-fantastice. Cei mai mulți oameni ar crede că imaginile cu ele sunt editate pe calculator și nicidecum că sunt reale.

Topul celor mai bizare animale de pe Pământ. Crabul-păianjen japonez și liliacul alb din Honduras

Crabul-păianjen japonez se găsește în apele din apropierea Japoniei. Acesta are cele mai lungi picioare dintre orice alte specii de artropode. Mai exact, lungimea picioarelor acestora poate ajunge până la 5,5 metri. Deși are un aspect înspăimântător, această vietate este blândă.

Liliacul alb din Honduras are un nas în formă de frunze și fir de păr ale căror vârfuri sunt gri. Acesta își construiește adăposturi ce seamănă cu niște corturi formate din frunze.

Topul celor mai bizare animale de pe Pământ. Căprioara moțată și furnica-panda

Căprioara moțată, ce trăiește în centrul Chinei, se numește așa datorită unui smoc de păr negru pe care îl are pe frunte. În plus, masculii au canini lungi din cauza cărora specia mai este numită și ”căprioara vampir”. Deși această denumire este înspăimântătoare, aceste animale sunt solitare. Trăiesc uneori în perechi și preferă zonele verzi.

Furnica-panda sau furnica de catifea are corpul acoperit cu păr gros. Deși se aseamănă cu furnica, această specie este de fapt o viespe fără aripi ce trăiește aproximativ doi ani. I se mai spune și ” ucigaș-de-vacă”.

Topul celor mai bizare animale de pe Pământ. Fossa și broasca de sticlă

Fossa este un mamifer ce seamănă cu o pisică și poate fi întâlnită în Madagascar. Deși aspectul său seamănă cu cel al unei felile, alte trăsături sugerează că aceste animale sunt mai degrabă înrudite cu viveridele. Totuși, cercetările genetice au arătat că este vorba despre specii separate.

Fossa, care mai e numită și Cryptoprocta ferox, este de fapt cel mai mare mamifer carnivor care trăiește în Madagascar. Aceste animale se hrănesc mai ales cu lemuri pe care îi prind în copaci. Femela dă naștere la câte unul, doi sau trei pui simultan, pe care apoi îi îngrijește. Puii nu au blană și sunt de mărimea unor șoareci. Vezi AICI când și unde a trăit pisica de aproape 300 de kilograme!

Broasca de sticlă este o altă specie ce se înscrie fără probleme în topul celor mai bizare animale de pe Pământ. Trăiește mai ales în America de Sud, iar unele exemplare prezintă o caracteristică inedită: au abdomene transparente. Întrucât organele interne i se văd prin piele, această viețuitoare a primit acest nume. VEZI CONTINUAREA ÎN VIDEO DE MAI JOS.

[embedded content]

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *