Trucuri pe Google Translate care te vor ajuta cu adevărat la tot felul de traduceri

Atunci când mergem în vacanță sau pregătim o călătorie de afaceri în afara țării, apare mica problem legată de altă limbă decât cea a noastră. Pentru a fi la curent, există Google Translate, care te ajută să traduci din orice limbă dorești. Însă, puțini sunt cei care știu că această aplicație îți oferă câteva trucuri, care te ajută cu adevărat la tot felul de traduceri. Mai mult, anul trecut, Google Translate a venit cu o noutate.

Google Translate este una dintre cele mai importante aplicații care ajută la traduceri

Google Translate este complet gratuit și oferă versiuni atât pentru Android cât și pentru iOS. De altfel, a fost una dintre aplicațiile de pionierat când a venit vorba de traducerea mesajelor folosind camera telefonului nostru mobil.

Această aplicație oferă traducerea clasică în care scriem un mesaj și apare tradusă. Google Translate oferă traducerea mesajelor vocale și două moduri diferite de traducere cu camera noastră, Mai mult, oferă traducerea în timp real. Trebuie doar să focalizezi mesajul cu camera. Așa va apărea traducerea suprapusă imaginii.

De asemenea, putem face o poză a mesajului. Pune apoi degetul pe partea pe care dorim să o traducem. Google Translate va arăta acel mesaj subliniat în limba aleasă de noi.

În 2019, Google Translate a venit cu o noutate

Unul dintre cele mai importante lucruri despre această aplicație, este că folosind motorul de traducere Google, oferă o serie de limbi compatibile. Nu veți avea nicio problemă în a traduce tot ceea ce nu înțelegeți. Este valabil pentru orice țară în care călătoriți.

– Microsoft Translator traduce orice mesaj pe care nu îl înțelegeți.Această aplicație vă permite, de asemenea, să traduceți conversații vocale. Pentru a traduce un mesaj cu camera noastră folosind Microsoft Translator, va trebui mai întâi să facem o fotografie a textului. După aceea veți avea totul tradus.

– Naver Papago este o aplicație interesantă și foarte utilă.  Ea vă va permite să traduceți mesaje text, audio și, desigur, și imagini. Rezultatul îl primiți în doar câteva secunde. Traducerea unui text printr-o imagine cu Naver Papago este într-adevăr simplă. Naver Papago va recunoaște textul și îl va arăta tradus instantaneu.

 

Google a anunţat anul trecut o nouă versiunea acestei funcţionalităţi

Până în 2019, Instant Camera Translation funcționa cu 38 de limbi. Acum, aceasta funcționează pentru mai mult de 80 de limbi. Printre acestea se numără și româna. De asemenea, Instant Camera Translation funcționează cu orice pereche de limbi alese. De exemplu din bulgară şi română. Până acum, nu funcționa decât în pereche cu limba encleză, potrivit News.ro.

Calitatea traducerii prin Instant Camera Translation este mai bună

Versiunea îmbunătăţită a Instant Camera Translation este disponibilă pentru aplicaţia Google Translate din Android şi iOS. Instant Camera Translation  funcţionează online şi offline. Acest lucru cu opţiunea „auto detect”, Aici nu trebuie specificat din ce limbă trebuie să traducă.

Când telefonul este conectat, această funcţionalitate utilizează tehnologia „neural machine tranlation (NMT)”. Pentru acest motiv calitatea traducerii prin Instant Camera Translation este mai bună. Oferă cele mai bune rezultate, așa că nu ezitați să încercați atunci când veți avea nevoie.

Trebuie precizat faptul că atunci când telefonul nu este conectat la internet, se foloseşte de tehnologia NMT de pe dispozitiv pentru a oferi traducere de calitate. Pentru a folosi Instant Camera Translation, căutaţi butonul „Cameră foto” din meniul principal al aplicaţiei Google Translate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *