Ucraina se teme că Belarusul se va alătura invaziei ruse. Vladimir Putin va furniza Minskului echipament militar modern

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko s-au întâlnit la Moscova, iar cei doi lideri au convenit să colaboreze în viitorul apropiat. Pe fondul temerilor Ucrainei că Rusia ar putea fi ajutată în război de forțele de la Minsk, liderul de la Kremlin a decis să livreze echipament militar modern Belarusului.

Rusia oferă armament Belarusului

În timp ce Vladimir Putin discuta cu omologul său Aleksandr Lukașenko, Kievul avertiza că  Minskul s-ar putea alătura invaziei ruse în următoarele ore, după ce avioanele de luptă rusești au tras din spațiul aerian ucrainean într-un sat din Belarus, într-un aparent atac cu„steagul fals”.

Pe fondul temerilor că Belarusul se va alătura invaziei ruse în Ucraina, președintele Vladimir Putin a fost de acord să furnizeze Minskului cele mai moderne echipamente militare, în urma întâlnirii cu Aleksandr Lukașenko. La rândul său, Belarus va crește oferta de echipamente moderne agricole, de vehicule de pasageri și alte produse de inginerie, notează The Telegraph.

Ucraina se teme că Belarusul se va alătura invaziei ruse. Vladimir Putin va furniza Minskului echipament militar modern
Aleksandr Lukașenko, un vechi aliat al lui Vladimir Putin.

Ce spune Pentagonul despre Belarus

Referitor la posibilitatea ca Belarusul să intre în război alături de Rusia, Pentagonul a spus că SUA nu au încă dovezi că trupele țării conduse de la Aleksandr Lukașenko se află în Ucraina. Dar, a precizat că a luat la cunoștință declarațiile recente ale dictatorului de la Misk, care a spus că există posibilitatea ca armata sa să ajute trupele ruse.

Nu am văzut niciun indiciu că trupele sau forțele belaruse s-au mutat în interiorul Ucrainei. Nu urmărim nicio implicare iminentă a forțelor belaruse. Asta nu înseamnă că nu s-ar putea întâmpla”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Forțele militarea ale Rusiei au pătruns în Ucraina și din Belarus, unde militarii erau poziționați pentru „exerciții”.

În urmă cu o lună, Aleksandr Lukașenko declara că intenţionează să cumpere aproape toate echipamentele transferate de Rusia în Belarus pentru exerciţiile militare comune.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *