Un asteroid gigant se apropie de Terra la jumătatea acestei luni

Un asteroid gigant se apropie de Terra la jumătatea acestei luni. Avertismentul a fost lansat chiar de reprezentanții NASA. Trebuie să știți că asteroidul este în acest moment de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York. Acesta trece pe lângă Terra, pe 14 septembrie iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spațiale “potențial periculoase”. Astronomii preconizează că asteroidul are o viteză de aproximativ 23.100 km/h

Un asteroid gigant se apropie de Terra la jumătatea acestei luni

Acesta va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 0,03 unităţi astronomice (1 unitate astronomică este egală cu distanţa medie de la Soare la Pământ, adică 150 de milioane de kilometri). Ca de fiecare dată când ne apropiem de astfel de evenimente, au și început discuțiile conform cărora există riscul ca acesta să-și schimbe traiectoria și să se prăbușească pe Terra. Bucata de rocă are un diametru de 340 de metri și o greutate de 55 de miliarde de kilograme.

Dacă se va prăbuși, va genera o putere de 2.700 de megatone de TNT. Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 467317 (2000 QW7) are o viteză de aproximativ 23.000 de kilometri pe oră. Asteroidul 467317 (2000 QW7) orbitează Pământul și Soarele. Obiectele din această categorie nu se intersectează în mod normal cu orbita Pământului, dar, din când în când, se apropie mult de planeta noastră.

Obiect spațial potențial periculos

Specialiștii au calculat și au ajuns la o concluzie – asteroidul va trece pe lângă Terra la o distanță suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, dar nu pot fi excluși anumiți factori care îi pot modifica traiectoria. De altfel, NASA și-a propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.

„Din datele pe care le deținem până în acest moment, probabilitatea ca asteroidul să lovească Terra este echivalentă cu cea de a fi loviți de un tren, în timp ce ne aflăm la o trecere de nivel, fără a putea vedea sau auzi trenul, dar știind că garnitura vine pe acolo o dată la 15 ore. Ai trece?”, a declarat Ettore Perozzi, de la Agenția Spațială Italiană despre asteroidul care este așteptat să treacă pe lângă Terra pe 14 septembrie.atik.ro

sursa : fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *