Un deputat propune tăierea unor avantaje financiare ale parlamentarilor

Deputatul USR Mihai Polițeanu a declarat, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că i se par prea mari beneficiile financiare pe care le are un parlamentar.

„Un parlamentar primește o indemnizație care este în valoare de circa 11.000 de lei. Ea reprezintă practic salariul parlamentarului.

Fiecare deputat primește și o sumă forfetară în valoare de circa 28.000 de lei. Acesta reprezintă suma pe care parlamentarul o cheltuiește lunar cu întreaga activitate a cabinetelor parlamentare, asta înseamnă angajați, firme cu care lucrează, plata chiriei și a utilităților și tot ce înseamnă logistică, birotică, etc.

În plus, dacă nu are domiciliu în București sau Ilfov, fiecare deputat primește circa 5.000 de lei pentru a-și plăti cazarea în București.

Fiecare parlamentar mai beneficiază de câteva avantaje, gratuitate pe transport CFR, cei care stau departe de București primesc banii pentru un drum dus-întors pe săptămâna cu avionul și dacă face naveta cu mășina atunci benzina este decontată.

Mi se pare că fiecare parlamentar câștigă decent, 11.000 de lei, dar mă refer la celelalte avantaje financiare, fie suma pentru cazare, suma pentru diurnă sau decontarea transportului CFR, aerian sau auto, poate unele din aceste avantaje ar trebui reduse”, a declarat Mihai Polițeanu, portivit stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *