Universitățile nu mai furnizează profesori, de ani buni – apelul FSLI către președintele Consiliului rectorilor, Sorin Cîmpeanu: Predarea on-line să fie obligatorie în masteratul didactic

FSLI, una dintre cele două mari federații sindicale din preuniversitar, le cere universităților să-i învețe să predea și on-line pe studenții care se pregătesc să devină profesori. Într-un apel public lansat în această dimineață către președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ spune că “trebuie introdusă în planurile-cadru, ca modul obligatoriu în masterul didactic, instruirea pentru predarea on-line. Și asta se poate face chiar din anul universitar 2020-2021”.

“De ani buni, universitățile nu mai furnizează pentru sistemul de învățământ profesori, ci absolvenți de învățământ universitar, iar federația noastră a atras atenția constant asupra acestui fapt, în ultimii ani. Din păcate, din motive care nu ne sunt cunoscute, solicitarea noastră nu a fost urmată și de schimbări ale sistemului de formare inițială a cadrelor didactice”, acuză FSLI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *