UPDATE / Un nou protest în Capitală.

UPDATE 22.13 Protestatarii care au manifestat, sâmbătă seară, împotriva Guvernului au început să părăsească Piaţa Victoriei.

Aceştia au aprins, la ora 21.00, luminiţele telefoanelor mobile, în timp ce au cântat Imnul României şi apoi Imnul Europei.

Anterior acestui moment, pe platforma pe care orice protestatar putea vorbi, astfel încât să îl audă toţi oamenii din piaţă, a urcat scriitoarea Ana Blandiana.

„Este absolut îngrozitor faptul că am vorbit în Piaţa Universităţii şi că după 30 de ani trebuie să vorbesc şi aici. Tot ce mi-aş dori ar fi să fim aici câţi am fost în Piaţa Universităţii. Dacă acest lucru s-ar întâmpla … în orice caz ar intimida într-o măsură mult mai mare”, a spus Blandiana mulţimii.

După discursul acesteia, a fost cântat „Imnul golanilor”.

Persoanele adunate în Piaţa Victoriei au scandat, în orele de protest, mesaje precum „hoţii”, „demisia”, „justiţie, nu corupţie” şi „PSD – ciuma rosie”.

Aproape o mie de persoane s-au strâns din nou sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de actuala guvernare.

UPDATE 21.30 Imnul României a fost cântat sâmbătă seară, la ora 21.00, de protestatarii din Piaţa Victoriei, cei prezenţi aprinzând luminile telefoanelor mobile.

Totodată, manifestanţii au mai cântat imnul Europei, precum şi cel al golanilor.

Înaintea acestor momente, pe platforma pe care orice protestatar poate să ia cuvântul a venit scriitoarea Ana Blandiana.

Aproape o mie de persoane s-au strâns din nou sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, manifestându-şi nemulţumirea faţă de actuala guvernare.

Protestatarii scandează lozinci precum „Justiţie, nu corupţie!”. Pe pancartele cu care aceştia au venit în faţa Guvernului se găsesc mesajele: „Iubirea de ţară în stradă se măsoară”, „PSD = Ciuma roşie”, „Demisia”, „Anul acesta la Bac sper să pice Guvernul”.

Manifestanţii flutură steaguri ale României, UE şi SUA şi suflă în vuvuzele.

Unii dintre oamenii veniţi la protest sunt însoţiţi de copii.

Evenimentul a fost promovat pe reţelele de socializare.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Sursa:www.romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *