Valeriu Steriu distruge teoria lui Klaus Iohannis legată de ministrul interimar de la Educație: ‘Jocul electoral pe care îl face dăunează românilor’

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, l-a acuzat, vineri seară, pe Facebook, pe președintele Klaus Iohannis că încalcă Constituția, precizând că în cazul lui Daniel Suciu, nu se punea problema despre o preluare a mandatului pe termen lung, ci doar pentru câteva zile.

„Președintele Iohannis a încălcat astăzi din nou Constituția, fără să înțeleagă că jocul electoral pe care îl face dăunează românilor. Consecințele deciziilor iresponsabile ale președintelui îi afectează tot pe cetățeni. Noi ne vom consulta cu juriștii pentru a găsi o cale legală ca să stopăm acest abuz. Doamna premier a anunțat că vom merge în Parlament și așa vom face. Cât despre președinte, așa cum blochează activitatea ministerelor, ține ocupată și propria sa catedra de la liceu Brukenthal din Sibiu. Suntem mult mai uniți decât opoziția. Ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost o eroare pe care ne-am asumat-o și care cu siguranță nu se va mai repeta. Suntem siguri că opoziția nu va asigura numărul suficient de voturi ca moțiunea să treacă. Este clar că nu sunt interesați de această moțiune, altfel de ce nu au acceptat să vină sâmbătă în Parlament și au preferat să amâne?”, a scris, vineri, purtătorul de cuvânt al PSD, pe Facebook.

Valeriu Steriu a transmis că social democrații au semnale de la mai mulți membri din Opoziție care sunt îngrijorați de ce se va întâmpla dacă moțiunea va trece, respectiv lipsa unui premier, a unui program de guvernare, „ca să nu mai vorbim despre alegerile anticipate – toate acestea ar arunca țara în haos”.

„În cazul domnului Suciu, nu discutăm despre o preluare a mandatului pe termen lung, ci doar pentru câteva zile, pentru că propunerile de interimari sunt făcute din rândul membrilor cabinetului, așa cum este și normal, fiind o funcție politică. Domnul Suciu are foarte multă experiență și poate gestiona acest portofoliu. Pentru sistemul de justiție este nevoie de consilieri și secretari foarte bine pregătiți”, a completat Steriu.

Klaus Iohannis a transmis, vineri, că premierul Viorica Dăncilă îi cere să încalce Legea fundamentală, solicitând numirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educației. Șeful statului precizează că durata maximă de interimat e de 45 de zile, iar Daniel Breaz a exercitat această funcție.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *