Victor Ponta intenționează să se lupte cu Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. Ce se va întâmpla la sectoare

Victor Ponta ar putea candida la Primăria Capitalei ca adversar al lui Nicușor Dan și Gabriela Firea. Între timp, alți colegi de-ai liderului Pro România se pregătesc de confruntarea pe sectoare.

Posibila candidatură a lui Ponta pentru fotoliul de primar general a fost dezvăluită de senatorul Adrian Țuțuianu.

„Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Victor Ponta l-a contrazis pe deputatul PSD Florin Manole, care afirmase că este „doar o chestiune de timp” până când vor fi încheiate alianțe PSD-PRO România pentru primăriile din București.

Pro România este într-o fază avansată a pregătirii ofertei Politice Pro București, iar formațiunea politică își va prezenta până pe 25 iulie candidații proprii pentru primăriile din Capitală a declarat Ponta pentru PsNews.

„Până la acest moment nu a existat nicio negociere între PSD și Pro România legată de alegerile locale din București. Nici nu considerăm că va exista o asemenea negociere. Pro România este într-o faza avansată a pregătirii ofertei Politice Pro București și vom anunța până în 25 Iulie candidații pe care îi susținem. Pro România va avea proprii candidați la primăriile din București”, a punctat Ponta.

Și Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, declarase recent că poartă discuţii cu liderii ALDE şi Pro România pentru o alianţă la Bucureşti, în perspectiva alegerilor locale.

„Am avut discuţii chiar şi ieri cu domnii Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu. De obiecei discutăm în fiecare zi. Şi o să discutăm şi astăzi. Eu sunt ferm convins că vom avea o alianţă de stânga cu accente liberale pe tot Bucureştiul, cu alte cuvinte pentru toate sectoarele cât şi pentru Primăria Generală a Capitalei.

Am putea vedea o alianţă pentru toţi candidaţii de sectoare, cât şi pentru doamna Gabriela Firea, primarul general”, spunea, miercuri, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *