VIDEO Clipul în care Igor Dodon primește de la Vlad Plahotniuc o sacoșă în care s-ar afla bani, filmat din al doilea unghi. Majoritatea parlamentară pro-rusă se clatină

Parlamentarul moldovean de opoziție Iurie Reniță a publicat pe contul său de Facebook o a doua filmare cu președintele Igor Dodon primind o pungă neagră de la oligarhul Vlad Plahotniuc. Clipul de marți surprinde exact același moment ca filmarea inițială, prezentată luni, dar filmat din alt unghi.

Reniță a declarat că în pungă se aflau bani și a anunțat că va depune o plângere penală împotriva președintelui Dodon.

Reniță, fost ambasador în România, a anunțat că ar fi primit înregistrările la parlament și a scris că e conștient că ele provin din ”arsenalul de materiale compromițătoare ale odiosului Plahotniuc… Dincolo de toate aceste suspiciuni și riscuri pe care mi le-am asumat conștient, a prevalat ferma mea convingere că trebuia neapărat de făcut publică această secvență video, în care apare în toată „splendoarea” și nimicnicia sa Igor Dodon și cei cu care a negociat, în modul cel mai criminal posibil, cum să vândă, din nou, Republica Moldova Federației Ruse”.

Între timp, coaliția de guvernare pro-rusă a înregistrat două noi pierderi, ajungând să aibă acum 52 de parlamentari. Dacă mai pierde doi parlamentari, coaliția pierde majoritatea parlamentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *