VIDEO „Este genul meu de loc”: Boris Johnson a ținut un discus despre Peppa Pig World în fața liderilor mediului britanic de afaceri / PLUS: S-a comparat cu Moise și a imitat sunetul unei mașini

Premierul britanic Boris Johnson a atras criticile liderilor mediului de afaceri și a parlamentarilor conservatori după ce acesta s-a încurcat în foile pe care avea notat discursul, a lăudat parcul de distracții Peppa Pig World și a imitat sunetul unei mașini în timpul discursului său în fața Confederației industriei britanice, relatează The Guardian.

Discursul dezordonat al premierului către Confederația Industriei Britanice (CBI) a fost acuzat de lipsă de seriozitate și profesionalism, Johnson încurcându-se în timpul discursului și petrecând 20 de secunde repetând „iertați-mă”, în timp ce amesteca paginile pe care avea tipărit discursul în timp ce era pe podium.

Unii au sperat că va fi o șansă pentru Johnson să anunțe o politică adecvată, dar discursul său a conținut doar un anunț despre modificarea reglementărilor privind construcția caselor, pentru a asigura că toate casele și clădirile noi din Anglia vor avea instalate puncte de încărcare pentru vehicule electrice începând de anul viitor.

Johnson a alocat mare parte din discursul său vizitei recente de la Peppa Pig World din Hampshire – un parc de distracții dedicat unui personaj de desene animate pentru copii.

El a spus că „adevăratul motor al creșterii nu este guvernul”, ci sectorul privat care este plin de energie și originalitate. Pentru a ilustra acest lucru, el a explicat: „Ieri am fost, așa cum trebuie să facem cu toții, la Peppa Pig World. Mâinile sus dacă ați fost la Peppa Pig World!”

„Mi-a plăcut. Peppa Pig World este genul meu de loc. Are străzi foarte sigure, disciplină în școli, accent puternic pe noile sisteme de transport în masă. Chiar dacă există puțină stereotipie legată de Daddy Pig.”

Johnson a explicat că „adevărata lecție” pe care a învățat-o în timpul vizitei a fost că popularitatea personajului principal – despre care a spus că seamănă cu un „uscător de păr” realizat în stilul lui Picasso – este o dovadă a „puterii creativității britanice”. Johnson a spus că emisiunea TV „a fost respinsă de BBC și acum a fost exportată în 180 de țări” și acum valorează 6 miliarde de lire sterline, adăugând: „Cred că este genial, nu-i așa? Niciun guvern din lume, niciun funcționar public al Whitehall, nu ar fi putut inventa Peppa.”

Johnson a imitat, de asemenea, sunetul unei mașini care accelera cu mormăituri pe care transcrierea oficială de pe Downing Street l-a ilustrat cu un „arum arum aaaaaaaaag”.

De asemenea, s-a comparat cu Moise în privința planului său de a ajuta afacerile să investească în combaterea schimbărilor climatice.

Juergen Maier, care este vicepreședinte al Northern Powerhouse Partnership și fost director executiv al Siemens, a declarat pentru The Guardian că a fost un „discurs eșuat”.

[embedded content]

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *