Viorica Dăncilă scoate din joben arma secretă: ‘a plantat o bombă’ în curtea lui Klaus Iohannis

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a schimbat o parte din discursul său, odată cu intrarea în turul II al prezidențialelor. Dăncilă a scos din joben o temă care îl afectează direct pe Klaus Iohannis: ridicarea vizelor pentru români la intrarea în SUA.

”În ultimii 5 ani nu am văzut ca președintele să vină cu Schenghenul, care la promis pe 9 mai, la summit-ul de la Sibiu. Nu l-am văzut venind nici cu vizele din America, a veni cu o șapcă. Nu l-am văzut să se bată pentru România, nu l-am văzut să se bată pentru fondurile europene.”, a spus Viorica Dăncilă, la România 9.

Contextul este mai complex. Klaus Iohannis a fost la Washinton, în vizită oficială și s-a întâlnit cu Donald Trump. La finalul întrevederii, în cadrul conferinței de presă, s-a făcut anunțul că subiectul ridicării vizelor pentru români este pus în așteptare și încă nu există un termen limită. „Este o chestiune la care ne gândim”, a spus preşedintele american.

La scurt timp, președintele Poloniei a mers în SUA, iar la finalul întâlnirii cu Donald Trump, chiar președintele SUA a anunțat că vor fi ridicate vizele pentru cetățenii polonezi.

În cursul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda, Donald Trump a declarat: „Eliminarea vizelor este în curs, a fost deja aprobată. Facem acest lucru automat acum şi o vom definitiva cât mai curând, pentru a fi mai uşor să se ajungă în Polonia şi în Statele Unite pentru cei care doresc. Este ceva foarte, foarte important. Cred că a fost foarte important pentru preşedinte să rezolve acest lucru. Şi a reuşit. Prin multă muncă, a reuşit”.

sursa:stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *