Vladimir Putin desființează ancheta legată de prăbușirea avionului MH17: ‘Rusia nu fuge de responsabilitate. Nu există niciun fel de dovadă’

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu consideră că probele din cadrul anchetei privind prăbușirea zborului MH17 al Malaysia Airlines dovedesc că Rusia ar fi responsabilă pentru doborârea aeronavei, informează BBC, conform Mediafax.

Întrebat dacă este timpul ca Rusia să își asume partea de vină în legătură cu prăbușirea aeronavei, președintele rus a declarat: „Rusia nu fuge de responsabilitate atunci când responsabilitatea chiar îi revine, însă, din ce am văzut, din elementele prezentate ca probe, nu suntem deloc de acord. Nu există niciun fel de dovadă. Ceea ce a fost prezentat (probele din cadrul anchetei, n.r.) nu dovedește nimic”, a declarat el.

Autoritățile olandeze au inculpat trei bărbați de naționalitate rusă, Igor Girkin, Sergey Dubinsky și Oleg Pulatov și un ucrainean, Leonid Kharchenko și au emis mandate internaționale de arestare pe numele lor.

Aeronava de pasageri MH17 zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur când a fost doborâtă în spațiul aerian al Ucrainei.

Procesul este programat să înceapă în Olanda, în data de 9 martie 2020. Conform anchetatorilor olandezi, cei patru suspecți „au jucat un rol semnificativ în uciderea celor 298 de civili” și se aflau în estul Ucrainei în noaptea atacului.

Cei patru bărbați sunt considerați responsabili pentru transportarea rachetei Buk folosită pentru doborârea aeronavei în zona regiunii Donețk din estul Ucrainei, zonă de conflict între forțele ucrainiene și grupările separatiste, susținute de Rusia.

Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit în iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise, 196 dintre acestea fiind cetățeni olandezi.

Sursa:www.stiripsurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *