Volodimir Zelenski spune că e în Kiev pentru a apăra Ucraina. Liderii UE, îngrijoraţi că preşedintele ar putea fi ucis în curând UPDATE

Update 25 februarie, ora 20:18 – Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat un video în care anunță că se află în Kiev, împreună cu premierul și alți oficiali. Acesta a declarat că vor rămâne pe poziții sa apere Ucraina în urma invaziei masive a trupelor rusești.

– Știre inițială –

Premierul bulgar Kiril Petkov a declarat vineri, 25 februarie, că liderii europeni au fost șocați după ultima convorbire video cu președintele Ucrainei. Potrivit acestuia, Volodimir Zelensky li s-a adresat acestora într-un mod asemănător cu un ultim rămas bun. Iată ce le-a transmis președintele ucrainei liderilor UE!

Ultima convorbire cu Volodimir Zelenski i-a șocat pe liderii europeni

Kiril Petkov a mărturisit astăzi, 25 februarie, într-o discuție cu jurnaliștii pe marginea summitului extraordinar UE, că președintele Ucrainei a avut o convorbire telefonică cu liderii europeni. Cuvintele lui Volodimir Zelensky i-au marcat pe oficialii europeni. Acesta a spus că se simte amenințat de Vladimir Putin.

„A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”, a spus premierul bulgar, conform Euractiv.

Kiril Petkov a mai spus că mesajul lui Volodimir Zelensky a fost cutremurător, mai ales că președintele ucrainean se află într-un pericol extrem de mare.

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore.

Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a mai afirmat premierul bulgar.

Volodimir Zelenski, mesaj disperat catre liderii europeni
Volodimir Zelenski, mesaj disperat catre liderii europeni

„Niciun lider UE nu se aștepta la un atac atât de masiv”

Kiril Petkov a recunoscut, de asemenea, că niciun stat membru al UE nu a fost cu adevărat pregătit pentru invazia masivă a trupelor rusești în Ucraina.

„Niciun lider european nu se aștepta la un atac atât de masiv. Se așteptau ca tancurile rusești să intre în provinciile Donețk și Lugansk, dar nimeni nu se aștepta la un atac atât de masiv, cu atît de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost distrusă deja”, a declarat premierul bulgar.

„Dacă ar fi fost o invazie parțială, poate am fi impus măsuri mai ușoare. Dar, în condițiile actuale, nu a fost nicio voce la masă care să ceară măsuri ușoare”, a detaliat Kiril Petkov.

În continuare, oficialul bulgar a precizat că sancțiunile europene vor afecta, cu siguranță, sectoare mari ale economiei rusești și vor avea un impact asupra celor implicați în decizia de a urma calea agresiunii. Între timp, discuțiile privind sancțiunile continuă.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *