Vremea se menține caldă și marți. Regiunile unde apar ceaţa şi burniţa

Marți se menține vremea caldă și plăcută, însă dimineață avem ceață prin ținuturile estice.

Se circulă cu dificultate din cauza vizibilității scăzute în zonele de câmpie din jumătatea estică a țării. Maximele pleacă de la 18 grade în depresiuni și ajung la 28 de grade în Dealurile Vestice și în sudul Olteniei.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan găsim puțină ceață la începutul zilei, soare și vreme frumoasă mai târziu. Se face puțin mai răcoare. Luni, în zona Bărăganului s-au atins vreo 26 de grade. Marți vor fi cel mult 21…22 de grade.
În Moldova sudică și în nordul Munteniei: condiții de ceață dimineață, cer senin și atmosferă plăcută după prânz. Se răcorește și aici. Temperaturile ajung la valori potrivite momentului.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina așteptăm vreme frumoasă, însorită, dar după ce se risipește ceața matinală. Temperaturile, puțin mai scăzute decât luni, ajung la 21…22 de grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș avem vreme neobișnuit de caldă pentru pentru mijlocul lunii octombrie. Se vor atinge 25…26 de grade, în condiții de cer senin și vânt domol.

Vestul țării are parte de încă o zi însorită și o amiază cu temperaturi ridicate și atmosferă de vară. Se vor înregistra chiar și 28 de grade.

Vreme frumoasă găsim și în zona Transilvaniei, însă dimineață este cam frig în depresiuni, pe unde apare bruma și se poate forma ceață.

Mai târziu, soarele încălzește atmosfera și și temperaturile ajung la 25 de grade în vestul provinciei.
În Oltenia, avem și marți vreme surprizator de caldă, cer senin și până la 28 de grade în termometre.
În ținuturile sudice temperaturile scad față de luni, dar tot va fi mai cald decât în mod obișnuit. Norii apar destul de rar și vântul adie plăcut.

În București sunt condiții de ceață dimineața. Mai târziu o să avem soare și se mai încălzește. Maxima se oprește, totuși, pe la 22, 23 de grade, așadar va fi mai răcoare ca luni.

La munte, ziua de marți aduce timp frumos și cer senin. Doar în masivele estice s-ar putea să persiste ceața câteva ore, în special pe văi și în depresiuni.

sursa :stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *