EXPLOZIV/”Culoar” la frontiera/Ponta si Oprea, protocol secret cu Patriarhul!

Iata ca in timp ce ramasitele binomului si-o iau tot mai vartos cu ranga in dinti din toate pozitiile, nu putem totusi sa nu neinterbam ce s-ar fi intamplat daca ultima operatiune a sa nu ar fi fost o reusita si Romania zilelor noastre ar fi avut la conducere un trident nas-fin-nas, format din George Maior- premier, Victor Ponta -presedinte si Gabriel Oprea -directorul Serviciului Roman de Informatii! Iar dorinta de a calca cu bocancii pe ”Soarele Puterii” era atat de mare incat, in grandomania de a controla totul, fostul vicepremier Gabriel Oprea i-a facut insusi Patriarhului Romaniei o ”oferta de nerefuzat”. Prin care, dupa cum reiese din documentul bomba intrat in posesia noastra, conducerea Ministerului Afacerilor Interne adoptase si unii sefi de structuri deja semnasera un protocol, secret de colaborare cu Biserica Ortodoxa Romana!

Ponta si Oprea au vrut sa se puna bine cu Preafericitul Daniel

Mai mult chiar, se pare ca protocolul secret ar fi fost intocmit la sugestia lui Victor Ponta, din ratiuni strict electorale, sperand ca astfel va beneficia din plin de sprijinul fie si tacit al influentei Biserici Ortodoxe Romane in randurile electoratului traditional din teritoriu. In schimb, prin acelasi protocol de-a dreptul halucinant, Ministerul de Interne se obliga sa vina in sprijinul conducerii clerului si a diverse actiuni prin anumite structuri ale sale. Si daca, sa spunem ca este pe deplin de inteles sprjinul pe care Jandarmeria trebuie sa-l acorde la buna organizare a unor importante evenimente religioase, mai greu de dibuit este resortul pentru care aceste misiuni specifice oricum fisei postului structurilor de profil din IGJR trebuiau statuate printr-un protocol special de colaborare. Insa si mai ciudata este referirea clara facuta in cadrul protocolului intocmit ”pe feuda” lui Gabriel Oprea prin care structurile de profil din MAI acordau sprijin reprezentantilor BOR la trecerea frontierei?

Conducerea BOR, momita cu coloane oficiale

Si chiar daca ar fi vorba de deplasari extrene oficiale, tot s-ar  naste firesc intrebarea daca astfel nu se deschidea portita si pentru evitarea altfel obligatoriilor controale antitero sau a obisnuitelor controale tematice, de risc sau aleatorii. In schimb, punctul care poate ”dezgropa mortii” unei anchete inca aflate in curs de derulare si care va fi ”resetata” in curand prin noi amanunte incendiare este cel al posibilitatii oferirii de coloane oficiale inatelor fete bisericesti! Si iata cum obsesia lui Oprea pentru ”gonetele” prin oras cu zeci de agenti postati pe la colturi si antemergatori la vedere sau acoperiti fortati sa ”spulbere” tot pe sosea a dus la aceasta propunere socanta ca Ministerul de Interne sa puna inclusiv la dispozitia conducerii Bisericii Ortodoxe Romane astfel de coloane oficiale! Insa desi primele semnaturi din partea unor sefi de structuri fusesera deja puse pe respectivul protocol secret de colaborare, Oprea s-a”prajit” dupa ce s-a apropiat prea mult de ”Soarele Puterii” si doar disjungerea din ancheta privind coloanele oficiale ar putea scoate la iveala daca Patriarhia a acceptat sau nu acest ”cadou otravit” si daca a si beneficiat de el…

De la nasul pentru finul!

Victor Ponta era pe cai mari si, in ciuda ”urechelilor” tot mai fatise venite de peste Ocean dupa ce s-a jucat de-a agentul chinez de influenta in Uniunea Europeana era sigur ca va face marele pas spre Palatul Cotroceni. Si cu o intarziere apreciabila, ce-i drept, iata ca Gabriel Oprea tocmai ce a confirmat dezvaluirile noastre de la acea vreme privind instalarea sa in fruntea Serviciului Roman de Informatii si a celuilalt nas al lui Ponta, George Maior drept premierul Romaniei. Iar cum contracandidatul ”scos pe calculator” de sistem era Klaus Iohannis, strategii din umbra lui Ponta l-au impins pe acesta sa joace totul pe cartea electoratului traditional.

Facilitati la trecerea frontierei in Aeroportul Otopeni

Iar parca pentru a-i indulci pe capii Bisericii Ortodoxe Romane, pe langa suplimentarea fondurilor acordate de la buget bisericilor din teritoriu sau constructiei Catedralei Neamului, vicepremierul Gabriel Oprea a ”pritocit” prin oamenii sai de la butoanele Internelor un protocol prin care Patriarhului i se propuneau o serie de facilitati din partea structurilor MAI. Mai mult chiar, cu toate ca greul cadea pe spatele Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, si alti sefi de structuri au fost impinsi de la spate sa-si puna semnatura pentru a gira acest document fara precedent.  Acesta fiind de altfel si motivul pentru care nu il vom publica, tinand cont de faptul ca unii dintre semnatari si cei implicati pot ajuta mult mai bine astfel la derularea unei anchete care, dupa informatiile noastre, tocmai ce sta sa fie ”reevaluata”. Deci, pe scurt, Gabriel Oprea a pus structurile MAI la dispozitia BOR, sperand ca astfel finul Victor Ponta sa primeasca spijin in campania electorala…

”Culoar” la frontiera

Inca din acele momente in care cei din aparatul central  al Ministerului de Interne  nu mai gaseau solutii pentru spoiala legala pe care trebuiau sa o dea acestui protocol, propunerea vicepremierului Gabriel Oprea ca inaltii reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane sa beneficieze de anumite facilitati specifice diplomatilor la trecerea frontierei, mai ales in cazul deplasarilor externe efectuate cu avionul prin Aeroportul Otopeni a stanjenit oarecum activitatea anumitor structuri contrainformative.

Tiberiu Nitu, lasat sa scape ”turma” coloanelor oficiale

Care au ”mirosit” si o oferta venita din partea fostei conduceri a serviciului secret al Ministerului de Interne, controversatul ”Doi s un sfert” de a se baga astfel pe sub pielea influentului ”SRI bisericesc”  de pe langa Patriarhia Romana printr-o stranie forma de colaborare informativa! Care cu greu ar fi putut fi explicata cum ar fi putut functiona in practica si mai ales in cadrul legal…

Sa fie primit!

La un moment dat a ”explodat”, strict pentru sporirea presiunii mediatice, informatia ca ar fi fost declansata urmarirea penala impotriva lui Gabriel Oprea, a fostului procuror general Tiberiu Nitu si chiar a Patriarhului Daniel in urma unui denunt misterios privind folosirea ilegala a coloanelor oficiale. Numai ca, de fapt aceasta ”scurgere” nu a reprezentat decat ”fasaiala” adevaratei ”bombe”, intrucat, desi aveau cunostinta de protocolul secret din documentele Ministerului de Interne, procurorii de caz s-au multumit sa arda etapele anchetei si sa se multumeasca astfel doar cu ”decaparea” fostului procuror general, pentru a  putea raporta astfel misiunea incheiata! Oricum, in aceste zile in care ancheta privind coloanele oficiale puse la dispozitie vicepremierului de catre structurile Minsiterului de Interne tocmai ce a trecut la ”next level”, sursele noastre sutin ca s-ar putea ajunge si la lamurirea marelui mister, si anume daca Patriarhia Romana a acceptat sau nu oferta lui Victor Ponta si Gabriel Oprea? Sau au preferat sa zica doar ”sa fie primit” bugetul suplimentar acordat constructiei de biserici si,atentionati fiind de o alta structura sa refuze penetrarea informativa a Patriarhiei Romane de oamenii lui Gabriel Oprea? Mai ales ca in sistem se stia foarte bine pentru cine lucrau de fapt soferii si insotitorii de la BAOMS…(Catalin Tache).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *