Zeci de tone de medicamente, oprite la granță!

Zeci de tone de medicamente au fost oprite la granță. Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că a fost emis ordinul prin care se suspendă pe o perioadă de 6 luni exportul de medicamente.

„În momentul de faţă, au fost oprite la graniţa României nenumărate tir-uri, zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi fost scoase din ţară prin export paralel.

Am emis acest ordin, care a fost publicat în numărul 202 din Monitorul Oficial. Citez articolul 2: „Se suspendă temporar distribuţia în afara teritoriului României, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin a medicamentelor, cuprinse în catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (…)”.

În condiţiile crizei COVID, datorită lipsei medicamentelor şi materialelor de pe piaţa din Europa erau foarte multe echipamente, dispozitive şi consumabile care ar fi fost altfel scoase din România”, a declarat Victor Costache, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Distribuţia în afara ţării a medicamentelor sau a materialelor sanitare pentru tratarea COVID-19 va fi suspendată pentru şase luni, a anunţat, miercuri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

sursa:http://www.bucurestifm.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *