ZERO CLEMENȚĂ Criminalul care a UCIS un om cu DRUJBA după ce IPJ Timiș a refuzat să trimită ajutor, condamnat pe viață

Curtea de Apel Timişoara (CAT) l-a condamnat definitiv pe Muntean Dorin Sebastian la detenţie pe viaţă pentru omor calificat, după ce acesta l-a decapitat cu o drujbă pe un bărbat din Sânandrei, în noaptea de 30/31 ianuarie 2019, după ce a pătruns fără drept în locuinţa victimei prin distrugerea cu drujba a uşii de la intrare.

În noiembrie 2019, Tribunalul Timiş îl condamnase la 25 de ani şi 6 luni cu executare, dar Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi familia victimei au făcut apel la CAT, în timp ce inculpatul voia o reducere a pedepsei, conform Agerpres.

„Respinge apelul declarat de inculpatul Muntean Dorin-Sebastian împotriva sentinţei penale a Tribunalului Timiş, pronunţată în dosarul nr.1523/30/2019, ca nefondat. Admite apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi părţile civile Laiu Hortenzia Hajnalka, Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian. (…). Rejudecând, dispune: condamnă inculpatul Muntean Dorin-Sebastian la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. (…). Atrage atenţia părţilor civile Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian (copiii victimei, n.r.) că pot solicita emiterea unui ordin european de protecţie. (…). Definitivă”, arată soluţia pe scurt a CAT, postată, marţi, pe site-ul instanţei.

Pe partea civilă, magistraţii au dispus obligarea inculpatului la plata în întregime a despăgubirilor civile solicitate de părţile civile Laiu Hortenzia Hajnalka, Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian, respectiv 5.000 lei daune materiale şi 100.000 euro, în lei la data executării, daune morale către partea civilă Laiu Hortenzia-Hajnalka, 100.000 euro daune morale către partea civilă Laiu Casian Mihai şi 120.000 euro daune morale către partea civilă Laiu Fabian Adrian.

În rechizitoriul procurorilor tribunalului, în baza căruia criminalul a fost trimis în judecată, se arăta că după ce inculpatul a intrat în locuinţă, victima L.M.C., care în acele momente dormea, s-a trezit, iar când l-a văzut pe inculpat în locuinţă, a sărit pe geamul unei camere şi a fugit în grădina din spatele imobilului, împreună cu fiul său minor L.F.A.

Inculpatul a alergat în urmărirea victimei, a ajuns-o şi a ucis victima cu acea drujbă, tăind-o în zona gâtului, a capului, a membrelor superioare, precum şi în alte zone ale corpului. În aceleaşi împrejurări, acţiunea agresivă a inculpatului care a alergat având asupra sa o drujbă în urmărirea victimei şi a fiului său minor a condus la vătămarea integrităţii corporale a copilului care, în încercarea de a se salva şi a scăpa de inculpat, a fost nevoit să escaladeze gardul grădinii, iar în cădere a suferit o fractură la gamba piciorului stâng, leziune traumatică care a necesitat 60 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

https://www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *